Νέο ταξίδι Κέρι στη Μέση Ανατολή

Νέο ταξίδι Κέρι στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, μεταβαίνει εκ νέου το Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, για ένα νέο γύρο επαφών, σχετικά με τη δύσκολη διαδικασία της ισραηλο-παλαιστινιακής ειρήνης, τον συνεχιζόμενο εμφύλιο στη Συρία, καθώς και το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πρώτο στάδιο του 17ου ταξιδιού του κ. Κέρι στην περιοχή τους τελευταίους οκτώ μήνες, θα είναι η Σαουδική Αραβία όπου την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών-συμμάχων μετά την πολιτική του μη στρατιωτικού παρεμβατισμού που επέλεξε η Ουάσιγκτον στη Συρία και στο Ιράν.

Μετά το Ριάντ, ο κ. Κέρι αναμένεται έως τις 11 Νοεμβρίου στην Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, το Αμμάν, το Αμπού Ντάμπι, το Αλγέρι και το Ραμπάτ. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA ανέφερε επίσης την Παρασκευή ότι πιθανώς να υπάρξει μια μικρή στάση την Κυριακή για «λίγες ώρες» στο Κάιρο.

Στο Ριάντ , ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές «θα επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας», και θα συζητήσει επίσης την προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την πρόοδο στην Αίγυπτο, καθώς επίσης τις διαπραγματεύσεις με την αποκαλούμενη ομάδα Π5 +1 και το Ιράν για τα πυρηνικά στις 7 και 8 Νοεμβρίου στη Γενεύη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ