Τραγωδία στη Μεγαλόνησο

Τραγωδία στη Μεγαλόνησο

 

Συγκλονισμένη παραμένει η Κύπρος, από το χθεσινό  τραγικό θάνατο του 5χρονου Αίαντα Λοίζου, από το Λιθροδόντα, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από σκύλο ράτσας Ακίτα.

H κηδεία του 5χρονου Αίαντα Λοϊζου θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα. 

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του σκύλου προχώρησε η Αστυνομία, και στη θανάτωση του ζώου οι κτηνιατρικές υπηρεσίες.

 

Το χρονικό της τραγωδίας: 

  Τα χαμόγελα στο πασχαλινό τραπέζι στη Σκαρίνου πάγωσαν, μόλις ο μικρός Αίαντας Λοΐζου δέχθηκε το φονικό δάγκωμα από το σκύλο, οι ιδιοκτήτες του οποίου φιλοξενούσαν την οικογένεια του μικρού για τη Δευτέρα της Λαμπρής.

Σοκαρισμένοι ο πατέρας του παιδιού και ο φίλος του, ιδιοκτήτης του σκύλου, πήραν αγκαλιά το μικρό αγγελούδι, και έσπευσαν για ιατρική βοήθεια.

Στη σκηνή του συμβάντος βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά κλιμάκιο της Αστυνομίας, και ο Εκπρόσωπος της δύναμης στη Λάρνακα, Χρήστος Ανδρέου.

Τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες, για να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε ο θάνατος του μικρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο της Λάρνακας, το παιδί έφερε τραύματα στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός του, και οι πρώτες ενδείξεις φέρουν να πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Από αστυνομικές πηγές έγινε, εξάλλου, γνωστό ότι ο σκύλος, λόγω της επίσκεψης της οικογένειας, ήταν δεμένος.

Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν ο σκύλος, ράτσας Ακίτα, κατάφερε και λύθηκε μόνος του ή εάν το παιδάκι πλησίασε πάρα πολύ κοντά.

Το απόγευμα, λειτουργοί των κτηνιατρικών υπηρεσιών που κλήθηκαν επιτόπου, θανάτωσαν τον σκύλο και μετέφεραν το κουφάρι σε ειδικό χώρο για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Λίγο αργότερα, εξάλλου, η Αστυνομία, με βάση δικαστικό ένταλμα, προχώρησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του σκύλου, καθώς από τις προκαταρκτικές έρευνες προκύπτει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

 

Πηγή:ant1iwo.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ