Στα 49 δολ. υποχώρησε το πετρέλαιο

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο μετά τις νέες απώλειες στην Κίνα, με το ενισχυμένο δολάριο και τους φόβους για την πλεονάζουσα προσφορά να ασκούν πιέσεις στις τιμές.

Το αργό μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε 60 σεντς στα 49,01 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό, γνωστό και ως West Texas Intermediate (WTI), κατέγραφε πτώση 45 σεντς στα 45,60 δολάρια.

Το πετρέλαιο έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 60% από τον Ιούνιο του 2014 λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς. Τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές έχουν καταγράψει διακυμάνσεις καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έχουν προκαλέσει αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Ο όγκος συναλλαγών παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ που κρατά κλειστές τις αμερικανικές αγορές, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι βασικοί δείκτες της Κίνας έκλεισαν με απώλειες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετά την τετραήμερη αργία, κατά την οποία ανακοινώθηκαν περαιτέρω περιορισμοί στη διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

«Σήμερα το πετρέλαιο επηρεάζεται μόνο από την Κίνα» είπε ο Μπγιάρνε Σίλντροπ, επικεφαλής ανάλυσης για τα εμπορεύματα στην SEB. Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Ανγκ, αναλυτή στην Phillip Futures, δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεσο ράλι στις τιμές του αργού.

«Η επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στην αγορά πλήττει το όποιο θετικό κλίμα» σχολίασε ο Ανγκ. «Οι τιμές αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κινηθούν πτωτικά, καθώς δύσκολα θα βρουν στήριξη. Οι τιμές θα μπορούσαν να κινηθούν προς τα 43,53 δολάρια και τα 46,81 δολάρια για το WTI και το μπρεντ».

 

Δείτε επίσης

FT: Γιατί η Κίνα τρομάζει περισσότερο τον Ντράγκι από την Ελλάδα

Γιατί χωλαίνει… η ευρωζώνη παρά τις “ενέσεις” Ντράγκι

Νέες επιβαρύνσεις φέρνει η κλίμακα στα εισοδήματα

Σε χαμηλά 6ετίας προσγειώνεται η τιμή του πετρελαίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ