Πλεύρης στον Realfm 97,8: Το ΕΣΥ πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους τους γιατρούς

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι «εμείς θεωρούμε ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους τους γιατρούς. Δεν είναι δυστυχώς ελκυστικό και όχι μόνο το δικό μας ΕΣΥ. Όλα τα δημόσια συστήματα έχουν προβλήματα προσωπικού».

Με PCR ή Rapid Test η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περιορισμένους ακτινολόγους και αναισθησιολόγους. Όταν προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και δεν μπαίνουν, τι είναι προτιμότερο να πω στον αναισθησιολόγο αντί να φύγεις από το ΚΑΤ και να πας στο Χ ιδιωτικό νοσοκομείο, μείνε στο ΚΑΤ και σου δίνω τη δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα να κάνεις και στο ιδιωτικό νοσοκομείο; Τι θα χάσει εκεί ο ασθενής;» πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πολλές φορές να υπάρχει και κομμάτι διαφθοράς στο ΕΣΥ ως προς την προτεραιοποίηση περιστατικών και κομμάτι ο πολίτης να μην εξυπηρετείται και να υποχρεώνεται να φύγει και να πάει στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς σε αυτή τη στάθμη και την ζυγαριά, με τα δεδομένα που έχουμε, πιστεύουμε ότι δίνοντας αυτή την ήπια δυνατότητα θα έχουμε πολύ καλύτερη κάλυψη ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και υπό αυτή την έννοια και ο πολίτης υπό αυτή την έννοια θα έχει καλύτερη περίθαλψη. Είναι κάτι που θα κριθεί στην πράξη» επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΥ

«Δεν υποχρεώνει κάποιος τους γιατρούς να το ακολουθήσουν. Αν τελικά η πλειοψηφία των γιατρών γυρίσει την πλάτη σε αυτό το μέτρο, δεν θα εφαρμοστεί» συμπλήρωσε.

«Είναι δυνατόν να συζητάμε το 2022 για το αν μπορείς να έχεις μερική απασχόληση στο ΕΣΥ; Εκεί που έχεις κενά είναι κακό να μπει ένας ιδιώτης γιατρός που θα είναι μερικής απασχόλησης. Λέμε και για άγονες περιοχές που δεν έχουμε γιατρούς» τόνισε.

Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ και ζητά το πάγωμα του Νομοσχεδίου που αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών ιατρών

Για την απόφαση του ΣτΕ

«Δεν έχω κρύψει την δυσαρέσκειά μου, σεβόμενος απόλυτα τη δικαστική απόφαση το ξεκαθαρίζω, γιατί πιστεύω ότι αυτή η απόφαση είναι πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, αλλά επειδή ζούμε σε δημοκρατία και σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις την άλλη εβδομάδα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα επεξεργαστεί πρωτόκολλο προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για την δημόσια υγεία» περιέγραψε ο υπουργός Υγείας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ