Οι «παρενέργειες» του Ozempic: Εξαφανίζει τα κιλά και τα… κοσμήματα

Φρενίτιδα επικρατεί παγκοσμίως για το φάρμακο Ozempic, που έχει ως δραστική ουσία τη σεμαγλουτίδη και χορηγείται εδώ και δεκαετίες ενέσιμα στους διαβητικούς.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται καταχρηστικώς για απώλεια βάρους, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς που λάμβαναν το σκεύασμα προτού αυτό γίνει μόδα, να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τροποποιημένη αγωγή εξαιτίας της έλλειψής του, με όποιο κόστος έχει αυτό για την υγεία τους.

Σύμφωνα με τη New York Post, όσοι λαμβάνουν το Ozempic για απώλεια βάρους, βλέπουν και το νούμερο στα παντελόνια να «κατεβαίνει», αλλά τα δάκτυλά τους και τους καρπούς τους να συρρικνώνονται.

Έτσι, οι γυναίκες που σε μια ύστατη προσπάθεια να χάσουν κιλά, έχουν στραφεί στο φάρμακο που παίρνουν οι celebrities στο Χόλιγουντ, φοβούνται μήπως χάσουν τα πολύτιμα δαχτυλίδια αρραβώνων και τα πανάκριβα βραχιόλια τους, καθώς πλέον τα χέρια τους είναι πιο λεπτά.

Η Jessica, δασκάλα προσχολικής ηλικίας μερικής απασχόλησης από το Χιούστον, ξεκίνησε τις ενέσεις Ozempic τον Οκτώβριο και ισχυρίστηκε ότι έχασε 17 κιλά σε μόλις έξι εβδομάδες.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι η απώλεια βάρους επηρεάζει και τα χέρια σου. Όμως ξαφνικά είδα ότι το δαχτυλίδι δεν μου έκανε. Ανησυχούσα ότι θα το έχανα», είπε η 40χρονη στη The Post.

Η μητέρα τριών παιδιών πήγε αμέσως τη βέρα της πίσω στον κοσμηματοπώλη της και τον έβαλε να της αλλάξουν το μέγεθός της τον Ιανουάριο για 75 δολάρια.

Οι κοσμηματοπώλες ανέφεραν ότι έχει αυξηθεί κατά 150% το ποσοστό των γυναικών που έρχονται για να μικρύνουν τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια τους, σε σχέση με πέρυσι.

«Συνήθως το καλοκαίρι είναι μια πολύ ήρεμη περίοδος για τους κοσμηματοπώλες, αλλά φέτος βλέπουμε πολλά αιτήματα για επισκευές κοσμημάτων λόγω της απώλειας βάρους των πελατών μας», δήλωσε η συνιδρυτής της LeMel, Melanie Fitzpatrick, στην The Post, σημειώνοντας πως τα δαχτυλίδια κυριολεκτικά πέφτουν από τα δάχτυλά τους.

«Η απώλεια βάρους δεν συμβαίνει μόνο στο στομάχι ή τους γλουτούς σας – είναι σε ολόκληρο το σώμα σας», είπε η Fitzpatrick.

Η αλλαγή του μεγέθους στα δαχτυλίδια ήταν το πιο συνηθισμένο αίτημα, όμως οι fashionistas ζητούν επίσης βοήθεια για να κοντύνουν τα κολιέ τους και να βρουν τρόπο για να μην γλιστράνε τα Cartier βραχιόλια τους, αξίας 6.000 δολαρίων.

«Έχουμε καταλήξει σε μια λύση, βάζοντας τους πελάτες να βάζουν τα πανάκριβα βραχιόλια τους μαζί με ελαστικά βραχιόλια αξίας 125 δολαρίων, σε κάθε πλευρά. Αυτό βοηθά να κρατηθεί το βραχιόλι στη θέση του» αναφέρει η κοσμηματοπώλης.

Μια άλλη επιλογή είναι να πληρώσουν για να αλλάξουν το μέγεθος ενός αγαπημένου τους κοσμήματος. Η LeMel Jewelers χρεώνει από 50 έως 100 δολάρια ανά δαχτυλίδι για αλλαγή μεγέθους, ενώ το κόστος για να κοντύνει τα βραχιόλια ανέρχεται σε 40 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που πληρώνουν πάνω από 1.000 ευρώ τον μήνα για το Ozempic, προσθέτουν στον προϋπολογισμό τους ακόμη ένα κόστος.

Αλλά τα έξοδα για τα κοσμήματα δεν είναι το μόνο πρόσθετο κόστος για τους χρήστες Ozempic, καθώς αρκετοί που το λαμβάνουν για απώλεια βάρους, έχουν αρχίσει να παραπονιούνται για ανησυχητικές παρενέργειες. Μεταξύ αυτών και το “Ozempic face” – όταν το δέρμα του προσώπου κρεμά ως αποτέλεσμα της δραματικής απώλειας βάρους, γι ‘ αυτός και πολλές γυναίκες σπεύδουν σε δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ