Κέντρο ρομποτικής στο Τμήμα Ειδικής Φροντίδας Παίδων του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά – ΦΩΤΟ

Μεγάλη πρωτοβουλία της αμερικανικής Lockheed Martin στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Lockheed Martin (LM) είναι γνωστή στην Ελλάδα κυρίως μέσω των μαχητικών F-16 κι εσχάτως των F-35 που πρόκειται να προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό. Βεβαίως, η συνεργασία της με τις Ένοπλες Δυνάμεις μετρά αισίως 75 χρόνια και θα μετρήσει πολλές δεκαετίες ακόμη εν όψει περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας της, με αιχμή την προμήθεια των F-35 πέρα από πολλά άλλα προγράμματα που ήδη τρέχουν.

Το πρόγραμμα STEM της εταιρείας είναι μία πρωτοβουλία που επικεντρώνει στους μαθητές με έμφαση στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά.

Πριν λίγο, λοιπόν, εγκαινίασε το πρόγραμμα STEM με έμφαση στη ρομποτική, στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Η προώθηση της εκπαίδευσης STEM είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Lockheed Martin, που επενδύει στους μικρούς μαθητές ως εν δυνάμει αυριανούς επιστήμονες.

Η εταιρεία απασχολεί παγκοσμίως ένα δυναμικό 60.000 μηχανικών, επιστημόνων και επαγγελματιών πληροφορικής, και μέσω αυτού του προγράμματος δεσμεύεται να συνεργαστεί με αυτές τις ομάδες για την ανάπτυξη προγραμμάτων που εκπαιδεύουν και εμπνέουν τους αυριανούς επιστήμονες, μηχανικούς και μαθηματικούς.

Το Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά παρέχει αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με μαθησιακές δυσκολίες. Τα παιδιά θα επικεντρωθούν σε διάφορα προγράμματα που σχετίζονται με τη ρομποτική, όπως LEGO, μηχανική και αλγόριθμοι, ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα σπουδών εκατοντάδων ωρών δραστηριοτήτων STEM.

Νοσοκομείο Πειραιά

Η Lockheed Martin προσέφερε δωρεά 50.000 δολαρίων ΗΠΑ στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά, με σκοπό να χρηματοδοτήσει την ίδρυση τμήματος STEM για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ενισχύοντας έτσι το πρόγραμμα εργοθεραπείας του νοσοκομείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη.

Με τη συνεισφορά των 50.000 δολαρίων το Κέντρο μπόρεσε να διαμορφώσει μια ειδική αίθουσα διδασκαλίας, να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό – hardware, software, ρομποτικά κιτ – ενώ παράλληλα προχώρησε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης των απαραίτητων εκπαιδευτικών και του προσωπικού που θα υποστηρίξει την εκπαίδευση STEM για δεκάδες παιδιά ηλικίας 5-15 ετών.

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός STEM Education που συνεργάζεται με τη Lockheed Martin, έχει 12 χρόνια εμπειρίας στην εισαγωγή του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχεδιάζει και διεξάγει συντονισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά όλων των ηλικιών να εξοικειωθούν με την πρωτοποριακή προσέγγιση του STEM. Ο STEM Education, θα παραδώσει τα μαθήματα φέτος στα παιδιά και θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του νοσοκομείου για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, για να δώσει τη δυνατότητα στο πρόγραμμα να είναι βιώσιμο και αυτάρκες μετά τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας του.

Ο Ά Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και Chief Executive Ευρώπης, Jonathan Hoyle ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής: “Στη Lockheed Martin πιστεύουμε ότι η βιομηχανία διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο να ανοίγει πόρτες , να δίνει ευκαιρίες στα παιδιά και να τα καλωσορίζει στον κόσμο της επιστημονικής κοινότητας, της μηχανικής και της καινοτομίας. Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για όλους εμάς στη Lockheed Martin, καθώς εγκαινιάζουμε αυτό το ειδικό πρόγραμμα STEM σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη τοποθεσία. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στρατηγικοί εταίροι με την Ελλάδα σε τόσους πολλούς τομείς. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που μοιραζόμαστε την αισιοδοξία και τα υψηλά ιδανικά τόσων πολλών Ελλήνων ιθυνόντων από την κυβέρνηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη βιομηχανία, που εργάζονται για να κάνουν τη διαφορά στην εκπαίδευση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ