Η Νο1 ρουτίνα για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Καταπολεμήστε το φούσκωμα και αποκτήστε πιο επίπεδη κοιλιά ακολουθώντας τη βραδινή ρουτίνα που προτείνει ειδικός. Νιώθετε συχνά φουσκωμένοι μετά το φαγητό; Δεν είστε μόνοι. Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα, από την γρήγορη κατανάλωση του φαγητού μέχρι τον εγκλωβισμένο αέρα. Αλλά μπορείτε πραγματικά να αποτοξινωθείτε και να αποκτήσετε πιο επίπεδη κοιλιά μέσα σε μια νύχτα;

Η Jacquie Smith, πιστοποιημένη σύμβουλος ολιστικής διατροφής και fitness instructor αποκαλύπτει την κορυφαία βραδινή ρουτίνα για να μειώσετε το φούσκωμα και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. «Ακολουθώ αυτήν τη ρουτίνα καθημερινά ως προπονήτρια προ/μεταγεννητικής και μαμά ενός νεογέννητου για να βελτιώσω την πέψη μου, η οποία επηρεάστηκε σημαντικά από τις ορμονικές αλλαγές μετά τον τοκετό και τον λίγο ύπνο», εξηγεί η Smith. «Οι τεχνικές αυτές προάγουν τη χαλάρωση και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος».

Η βραδινή ρουτίνα που προτείνει ειδικός για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα

Είστε έτοιμοι να νικήσετε το φούσκωμα; Η Νο1 βραδινή ρουτίνα της Smith που αποτοξινώνει τον οργανισμό και υπόσχεται πιο επίπεδη κοιλιά περιλαμβάνει τα εξής 4 απλά βήματα:

  1. Πιείτε νερό με μαγνήσιο
  2. Κάντε τη στάση γάτας/αγελάδας από τη γιόγκα
  3. Δοκιμάστε να σηκώσετε τα πόδια στον τοίχο
  4. Ακολουθείστε την “αναπνοή 360”

Πείτε αντίο στο φούσκωμα πριν από τον ύπνο με μαγνήσιο

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Smith, το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως:

  • στην διαχείριση του στρες,
  • στην χαλάρωση του εντέρου και
  • στην ανακούφιση των πόνων των μυών.

«Ωστόσο, πολλοί από εμάς έχουμε έλλειψη μαγνησίου λόγω του άγχους της καθημερινότητας, που προκαλεί ένταση και δυσκοιλιότητα», προσθέτει η ειδικός. Εντάσσοντας το μαγνήσιο στη βραδινή σας ρουτίνα, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη ενός πιο ξεκούραστου ύπνου. Θα νιώσετε πιο χαλαροί, πράγμα που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να χωνέψει πλήρως το βραδινό σας γεύμα ή σνακ. «Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να περιμένετε μια κοιλιά χωρίς φούσκωμα και μια ομαλή κένωση την επόμενη μέρα».

Η ειδικός προτείνει να προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγνήσιο σε ένα ποτήρι νερό 350ml και να το καταναλώσετε πριν τον ύπνο. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας που θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

Στάση γάτας – αγελάδας: Η φυσική λύση για καλύτερη πέψη

Η στάση γάτας – αγελάδας είναι μία από τις αγαπημένες μου στάσεις yoga, λέει η Smith, καθώς:

  • αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος (απαραίτητη για την πέψη),
  • βελτιώνει την ευθυγράμμιση της πυέλου (επιτρέποντας στα όργανα της πέψης να βρίσκονται στη σωστή θέση) και
  • προάγει τη συνολική χαλάρωση του σώματος.

Ξεκινήστε τη στάση γάτας – αγελάδας σε θέση σαν τραπέζι (σαν να στηρίζεστε στα χέρια και τα γόνατα). Εισπνεύστε και κινηθείτε στη “στάση της αγελάδας” καθώς καμπυλώνετε την πλάτη σας προς τα πάνω και χαλαρώνετε την κοιλιά σας προς το έδαφος. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και κινηθείτε στη “στάση της γάτας” καθώς πιέζετε τις παλάμες σας στο έδαφος, τραβάτε τους κοιλιακούς σας προς τα μέσα και καμπυλώνετε την πλάτη σας προς τα πάνω. «Η κίνηση στη σπονδυλική σας στήλη και η αναπνοή που ενσωματώνονται σε αυτή τη στάση θα ενθαρρύνουν το έντερό σας να απελευθερώσει οποιαδήποτε ένταση και αέρια που έχουν παγιδευτεί εκεί, προετοιμάζοντας σας για μια επίπεδη κοιλιά την επόμενη μέρα», προσθέτει η Smith. Συνιστά να κάνετε 8 έως 10 επαναλήψεις.

Άσκηση με τα “πόδια στον τοίχο” για πιο επίπεδο στομάχι πριν τον ύπνο

Ψάχνετε για τον τέλειο τρόπο να ολοκληρώσετε τη βραδινή σας ρουτίνα; Δοκιμάστε την άσκηση “πόδια στον τοίχο” για να αποφύγετε το φούσκωμα και να πετύχετε πιο επίπεδο στομάχι, ακόμα και μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με την Smith αυτή η ήπια άσκηση:

  • τονώνει την κυκλοφορία του αίματος,
  • χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα,
  • χρησιμοποιεί τη βαρύτητα για να επανατοποθετήσει τα πεπτικά και πυελικά σας όργανα στη θέση τους.

«Επιπλέον, θα σας προετοιμάσει τέλεια για ύπνο. Προτιμώ να κάνω αυτή την άσκηση στο κρεβάτι, με ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς μου και τους γοφούς μου ακουμπισμένους στην πλάτη του κρεβατιού και στον τοίχο. Ωστόσο, μπορείτε να την κάνετε ακουμπώντας σε οποιοδήποτε τοίχο», εξηγεί η ειδικός.

Αφιερώστε τουλάχιστον 5 λεπτά σε αυτή την άσκηση.

Αναπνοή 360 μοιρών για να καταπραΰνετε το φούσκωμα

Τέλος, η βαθιά κοιλιακή αναπνοή μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται για την ανακούφιση της δυσφορίας από το φούσκωμα. Αυτή η τεχνική αναπνοής θα προάγει τη χαλάρωση ολόκληρου του σώματος, ειδικά στο πυελικό διάφραγμα και το πεπτικό σας σύστημα.

«Προτιμώ να κάνω αυτή την άσκηση αναπνοής τα πρώτα λεπτά της άσκησης “πόδια στον τοίχο” για να πετύχω δύο πράγματα ταυτόχρονα», εξηγεί η Smith. «Αλλά μπορείτε επίσης να την κάνετε και σε καθιστή θέση. Τοποθετήστε τα χέρια σας γύρω από τον θώρακα – τα δάχτυλα μπροστά και τους αντίχειρες πίσω. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και νιώστε τον θώρακα σας να διαστέλλεται κάτω από τα δάχτυλά σας και το πυελικό διάφραγμά σας να χαλαρώνει. Στη συνέχεια, εκπνεύστε από το στόμα, σαν να πίνετε με καλαμάκι, και τραβήξτε τους κοιλιακούς και το πυελικό διάφραγμα προς τα μέσα και προς τα πάνω. Αυτή η αναπνοή ουσιαστικά θα κάνει μασάζ στον πεπτικό σωλήνα, επιτρέποντας στο σώμα σας να χαλαρώσει πλήρως και να απομακρύνει τα κατάλοιπα την επόμενη μέρα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ