«Επιδημία» κοριών και στην Αθήνα: Πού εντοπίζονται πιο συχνά – «Είναι έντομο ταξιδευτής»

«Επιδημία» κοριών και στην Αθήνα. Μετά τη Γαλλία, όπου τις τελευταίες ημέρες επικρατεί φρενίτιδα με πολλούς Γάλλους να ανεβάζουν βίντεο με κοριούς, η συζήτηση έχει… μεταφερθεί και στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΜΕ, Γιώργος Λάμπρου μιλώντας στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «ο κοριός είναι ένα έντομο – ταξιδευτής που μπορεί να εισέλθει εύκολα σε αποσκευές και με τον τρόπο αυτό να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Επίσης μπορεί να βρεθεί και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κοριοί κρύβονται σε εσοχές προκειμένου να φτιάξουν φωλιά. Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να χαρακτηριστούν ως «γάζωμα» στο δέρμα.

«Κοριούς θα βρούμε οπουδήποτε: σε ξενοδοχεία, σε στρατόπεδα, σε δομές προσφύγων και μεταναστών, ακόμη και σε διαμερίσματα. Είναι κλασική η αναφορά ότι βρέθηκε κοριός σε διαμέρισμα έπειτα από ένα ταξίδι» τόνισε ο κ. Λάμπρου και συνέστησε «να μην μας πιάνει πανικός» ανέφερε ο κ. Λάμπρου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει λόγος για ακραία μέτρα και να μη θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Είδαμε σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνεται αλόγιστη χρήση χημικών σε επιφάνειες που ακουμπούν σε δέρμα, όπως σε καναπέδες, σε στρώματα, σε καρέκλες κλπ. Έχουμε δει ψεκασμούς ακόμη και σε ρουχισμό που είναι αδικαιολόγητοι».

Ο κ. Λάμπρου υποστήριξε ότι «τη θερινή περίοδο που υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού, βλέπουμε να υπάρχουν περισσότεροι κοριοί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές τουριστικές περιοχές».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:         

Κοριοί στο Παρίσι: Περισσότερη η υστερία παρά τα κρούσματα λένε οι Αρχές

Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένα σημεία στο Παρίσι σημειώθηκαν κρούσματα, αλλά όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από επίσημα χείλη δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, η κυβέρνηση έκανε μία συνάντηση, την Τετάρτη, με τους υπευθύνους των μέσων μαζικής μεταφοράς στο Παρίσι και εξέτασε την κατάσταση. Εξέφρασε δε την διάθεση να αντιμετωπιστεί το όποιο πρόβλημα στο μέλλον.

Η ανησυχία των Αρχών είναι πάντως έντονη, καθώς τον Ιούλιο του 2024 το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήδη έχει προκληθεί μια αρνητική διαφήμιση για την πόλη αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Κρούσματα πάντως διαπιστώθηκαν στο νότο της Γαλλίας. Σε ένα σχολείο σήμανε δύο φορές συναγερμός για κρούσματα μέσα σε έναν μήνα. Το σχολείο αναγκάστηκε να μεταφέρει ορισμένα τμήματα για μάθημα στο δημαρχείο. Στον βορρά μία πτέρυγα νοσοκομείου αναγκάστηκε να μετακομίσει για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα. Προς το παρόν πάντως θεωρείται ότι είναι λίγα τα κρούσματα σε σύγκριση με την υστερία που έχει δημιουργηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ