Elaine LaLanne: Η 97χρονη θεά του fitness πίνει αυτό το smoothie πρωτεΐνης για πρωινό

Η Elaine LaLanne είναι ένα σύμβολο της υγιεινής ζωής και του fitness από τη δεκαετία του 1950. Αυτή και ο αείμνηστος σύζυγός της, ο θρύλος του fitness Jack LaLanne , ενέπνευσαν γενιές Αμερικανών να τρώνε καλύτερα και να ασκούνται περισσότερο — είτε μέσω της τηλεοπτικής τους εκπομπής (1951-1985) είτε μέσω του franchise του γυμναστηρίου τους σε εθνικό επίπεδο.

Στα 97 της, η «πρώτη κυρία του fitness» δεν έχει επιβραδύνει. Η LaLanne θέλει ακόμα να μοιραστεί τη μέθοδο του συζύγου της με τη νέα γενιά, μέσα από βιβλία και ταινίες.

Δίνει το παράδειγμα για όλους. «Πάντα είχα ένα project σε εξέλιξη και νομίζω ότι αυτό ήταν που με βοήθησε να ζήσω μέχρι τα 97, μαζί με το να τρώω σωστά και να γυμνάζομαι κάθε μέρα», είπε η LaLanne στο Insider σε πρόσφατη συνέντευξη.

Πριν προπονηθεί, η LaLanne ξεκινά τις μέρες της με ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να τροφοδοτήσει τους μύες και την αντοχή της – γιαούρτι και μούρα με γκρανόλα, ακολουθούμενα από ένα smoothie πρωτεΐνης που μπορεί να φτιάξει μέσα σε λίγα λεπτά.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι παίρνω αρκετή πρωτεΐνη καθημερινά και αυτός είναι ένας απλός τρόπος», είπε η LaLanne στο Insider, συζητώντας το πρωτεϊνικό smoothie της. «Ο Τζακ μου είπε ότι ήταν καλό για υγιές δέρμα και μαλλιά και ναι, νομίζω ότι με βοήθησε να παραμείνω υγιής στη μετέπειτα ζωή μου».

Η συνταγή: Το απλό smoothie με πρωτεΐνη της LaLanne για πρωινό

  • γάλα 2% λιπαρά
  • Μία ή δύο μεζούρες σκόνη πρωτεΐνης
  • Μπανάνες
  • Μούρα

Ο διαιτολόγος Jordan Hill δήλωσε στο Insider ότι η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας , είναι δομικό στοιχείο για τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους ιστούς του σώματος και σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 45 g πρωτεΐνης την ημέρα και για τους άνδρες είναι απαραίτητα 55 g, σύμφωνα με το British Heart Foundation .

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν μυϊκή μάζα καθώς γερνούν, μια κατάσταση γνωστή ως σαρκοπενία, και ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι η κατανάλωση μεγαλύτερης από τη συνιστώμενη ποσότητα πρωτεΐνης θα μπορούσε να προάγει την υγεία των μυών και να αποτρέψει την απώλεια σε ηλικιωμένους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ