Κακοκαιρία Elias – Πατούλης: Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να μην είναι τόσο έντονα μέσα στην ημέρα. Νωρίτερα όπως είπε η εκτίμηση ήταν να κλείσουν τα σχολεία, αλλά τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία έφεραν ανατροπή.

«Σε επικοινωνία με τον κ. Κολυδά μου ανέφερε ότι έρχεται ύφεση του φαινομένου. Το βράδυ είχαμε άλλα στοιχεία και για αυτό εστάλη το 112. Αν υπάρξει σε κάποιο δήμο έντονο πλημμυρικό φαινόμενο θα το δούμε» είπε ο κ. Πατούλης. «Είχαμε επανεκτίμηση πριν από λίγα λεπτά» σχολίασε.

Η σύγχυση που επικράτησε σχετικά με τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, οδήγησε κάποιους δημάρχους στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά με δική τους πρωτοβουλία.

«Κλειστά, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και περιλαμβάνει Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Φυλής.

Αλλά και ο Δήμος Ωρωπού σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Με απόφαση του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη, κλείνουν σήμερα όλα τα σχολεία (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Ειδικά Σχολεία, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στην επικράτεια του Δήμου Ωρωπού λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας».

Η πρόγνωση για την ημέρα

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/9) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ