Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τοπικά πολύ ισχυρά φαινόμενα, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στον Αργοσαρωνικό, στη Στερεά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγα και κατά κανόνα ασθενή φαινόμενα αναμένονται στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Νότια Δωδεκάνησα.

Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 7 έως 16 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι στα πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, ενισχυόμενοι το βράδυ σε ισχυρούς και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Αττική

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, που πιθανόν το βράδυ να είναι ισχυρές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ