«FΛASH FORWARD» στην Τεχνόπολις

«FΛASH FORWARD» στην Τεχνόπολις

 

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα εργαστήρι φωτογραφίας; Πώς εξελίσσεται ο νέος φωτογράφος που μαθαίνει νέες τεχνικές, φωτογραφίζει συστηματικά, δέχεται κριτική, ενημερώνεται για τα έργα σπουδαίων δημιουργών και παρακολουθεί τη φωτογραφική επικαιρότητα;

Τα ζητήματα αυτά εξετάζει η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «FΛASH FORWARD» που διοργανώνει το εργαστήρι «Φωτογραφικός 9ος» στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων (Κτίριο «Αεριοφυλάκιο 2») και στην οποία συμμετέχουν 37 νέοι φωτογράφοι.

Η έκθεση που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 12 Μαΐου, αποτελείται από 62 φωτογραφίες από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Στην έκθεση «FΛASH FORWARD» παρουσιάζονται μερικά από τα καλύτερα έργα των νέων φωτογράφων του εργαστηρίου που προέκυψαν τη χρονιά 2012-2013 υπό τη διδασκαλία και την επιμέλεια του Βασίλη Νίκα.

Ο φωτογραφικός 9ος (http://www.photoenatos.gr/) είναι μια από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές ομάδες της Ελλάδας.

Δημιουργήθηκε από τον Βασίλη Νίκα με σκοπό να υποστηρίζει με φωτογραφικές δράσεις και εκθέσεις τα εργαστήρια στους δήμους που διδάσκει από το 2007 μέχρι σήμερα, ενώ στη πορεία εξελίχθηκε σε αυτόνομο εργαστήριο. Κύριο στοιχείο του εργαστηρίου είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία φωτογραφικής σκέψης χρησιμοποιώντας τη φόρμα ως βασικό εργαλείο σύνθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες Λειτουργίας : 10:00-22:00.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ