Μπορεί να βρω τον έρωτα της ζωής μoυ στο διαδίκτυο;

Μπορεί να βρω τον έρωτα της ζωής μoυ στο διαδίκτυο;

Γιατί πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τον έρωτα στον κυβερνοχώρο;

Γράφει

η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr)

Ο κυβερνοχώρος και η κοινωνικοποίηση μέσω αυτού (μέσα από τα social media) είναι κάτι σχετικά νέο, που ενέχει μια ‘εξωτική’ χροιά, κάτι ενδιαφέρον και διαφορετικό. Όταν ο έρωτας περνάει μέσα από αυτό το δυνατό, διαφορετικό, μυστήριο -για πολλούς- μέσο όπως το διαδίκτυο και το κομπιούτερ εξάπτει τη φαντασία και δημιουργεί ένα πεδίο δράσης εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχει κανείς στην πρόσωπο-με-πρόσωπο καθημερινότητά του.

Πόσο μαγικό και μυστήριο, με ένα ‘τσακ’ το αγαπημένο πρόσωπο να εμφανίζεται ανά πάσα στιγμή σε γραπτά μηνύματα ή στην οθόνη του κομπιούτερ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, σε οποιοδήποτε σημείο! Οι ερωτευμένοι μπορούν ξαφνικά να υπερπηδήσουν όλα τα εμπόδια και να βρεθούν μαζί, έστω και αν η παρουσία τους δεν είναι φυσική αλλά εικονική! Αυτό το στοιχείο του μυστηρίου αλλά και του μαγευτικού ταυτόχρονα έλκει πολύ κόσμο στο να συνάψει διαδικτυακές ερωτικές σχέσεις.

Βέβαια, οι άνθρωποι έλκονται από τον διαδικτυακό έρωτα για τους ίδιους λόγους που ερωτεύονται και πιο… παραδοσιακά: είτε δεν έχουν ερωτική σχέση και ψάχνουν, είτε έχουν ερωτική σχέση από την οποία λείπει κάτι και προσπαθούν να αντισταθμίσουν.

Διαβάστε πρισσότερα στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ