Τρόποι μαγειρέματος που θα κάνουν πιο θρεπτικό το φαγητό σας

Τρόποι μαγειρέματος που θα κάνουν πιο θρεπτικό το φαγητό σας

Επιλέγοντας να καταναλώνετε υγιεινές τροφές καταφέρνετε να εξασφαλίσετε ένα σημαντικό κομμάτι της σωστής διατροφής, το υπόλοιπο εξαρτάται από τον τρόπο που τις μαγειρεύετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, στην προετοιμασία τους για να επωφεληθείτε όσο γίνεται περισσότερο από τα θρεπτικά τους συστατικά. 

1. Αφού ψιλοκόψετε το σκόρδο, αφήστε το έξω για 15 λεπτά. Έρευνες δείχνουν ότι η έκθεσή του στον αέρα μετά το κόψιμο προκαλεί μια αντίδραση που απελευθερώνει ενώσεις με αντικαρκινική δράση.

2. Προσθέστε λίγο λάδι όσο μαγειρεύετε φυλλώδη λαχανικά. Τα καλά λιπαρά του λαδιού θα βοηθήσουν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών από τον οργανισμό σας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ