Βάγια ή Βαγία στην Αίγινα

Ανάρτηση από τον αναγνώστη Σαχινιάν Ντάνο

Κάποιοι λένε ότι η Βάγια (ή Βαγία) πήρε το όνομά της από τη λέξη «μαγεία» αφού το ήσυχο αυτό χωριό της Αίγινας σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή.

Μικρό χωριό, σε πράσινο σκηνικό, με την εκκλησία της να παίζει το ρόλο της κεντρικής πλατείας του χωριού, η Βάγια σε γυρνάει σε άλλες εποχές, κάποιες δεκαετίες πριν, όπου όλα ήταν απλά.

Καθώς βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού, 12 χλμ από το λιμάνι της Αίγινας, χρησιμεύει ως ορμητήριο για να επισκεφθείς κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αίγινας όπως το Ναό της Αφαίας, τον Αγ. Νεκτάριο ή την Παλιαχώρα.

Όταν έρχεται η ώρα του μπάνιου, η Βάγια μπορεί να περηφανεύεται για την αμμουδερή παραλία της, μία από τις ομορφότερες σε όλη την Αίγινα. Και αν χρειάζεσαι μία εναλλακτική, σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο υπέροχος κόλπος του Τούρλου. Ο Τούρλος στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, επιλέχθηκε από τους Γερμανούς ως το πιο στρατηγικό σημείο του νησιού.

Οι λιγοστές της ταβέρνες αρκούν για να ευχαριστηθείς καλομαγειρεμένο φαγητό, ολόφρεσκο ψαράκι και βιολογικές σαλάτες ενώ αν έχεις όρεξη για βραδινή έξοδο, η πόλη της Αίγινας, η Σουβάλα και η Αγία Μαρίνα είναι μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά.

Η Βάγια ενέπνευσε ακόμα τη συγγραφέα Ζωρζ Σαρρή για να γράψει κάποια από τα πιο γνωστά βιβλία της («Τα στενά παπούτσια» και «Ο θησαυρός της Βαγίας»). Είναι αυτό που είπαμε και νωρίτερα… Αυτό το μέρος έχει  κάτι μαγικό! Μένει σε εσένα να το ανακαλύψεις.

Πηγή κειμένου: we love aegina

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ