Όπου υπάρχει νερό, μπορεί να υπάρξει και ζωή!

Ανάρτηση από τον αναγνώστη Σταύρο Βελιγράκη

Το πιο σημαντικό συστατικό της ζωής είναι το Νερό. Όπου υπάρχει νερό, μπορεί να υπάρξει και ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να συλλέξω φωτογραφίες με αυτό το θέμα, σαν ένα ευχαριστώ στη φύση, σαν μία πράξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης στη ζωή!

ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

“Ουλούθε όπου βγαίνει νερό, εκεί μένει και νεράιδα. Για τούτο ο άνθρωπος, τη νύχτα που ήθελε να περάσει κοντά από τρεχούμενο νερό, δε μίλαγε, για να μην του πάρει η νεράιδα τη φωνή του.

Αλλά καμπόσες βολές, και τούτο ακόμα το λένε μερικές γυναίκες ότι το είδανε, το νερό τη νύχτα κοιμάται, οπού λέμε, μένει χωρίς να κουνηθεί ολότελα, και τότε πλια η νεράιδα είναι εκεί στο νερό.

Αλλά για να φύγει η νεράιδα και να τρέξει πάλι το νερό, είναι ετούτο: ο άνθρωπος πετάει μια πέτρα μες στο νερό, και τότες αμέσως η νεράιδα φεύγει και το νερό τρέχει.

Τη νεράιδα τότε ούλοι δεν τη γλέπουνε. Μον΄τα άλογα τη γλέπουνε και φρουμάζουνε και ξαφνιάζονται, και δε θέλουνε να περάσουνε από κει, καθώς και τα σκυλιά   -όσα όμως είναι τεσσερομάτικα , δηλαδή έχουνε σημάδι απού πάνω από τα φρύδια, τα μαύρα άσπρο, τα άσπρα μαύρο. Τα άλλα δεν τη γλέπουνε.”  Νικόλαου Πολίτη

 

Πήλιο

Σιδηρόκαστρο Σερρών, περιοχή Ζεστά Νερά

Σιδηρόκαστρο Σερρών, περιοχή Ζεστά Νερά

 

Λίνδος

Ηράκλειο

Μακρινίτσα

Άγιον Όρος

Σε αυτό το αφιέρωμα δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω το πιο γνωστό νερό… “Της Άρνης το νερό”. Η Άρνη σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν η πηγή που βρισκόταν στον κάτω κόσμο, στη Λήθη (η Λήθη ήταν κόρη της Έριδας και προσωποποίηση της λησμονιάς και της αγνωμοσύνης. Τη θεωρούσαν μία από τις Ναϊάδες Νύμφες) από όπου έπιναν οι νεκροί για να ξεχάσουν τι άφηναν στον πάνω κόσμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ