Κύμη το «Μπαλκόνι του Αιγαίου»

Η Κύμη είναι κωμόπολη και λιμάνι του νομού Εύβοιας, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου.

Η Κύμη είναι μία όμορφη πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη σε λόφο, η οποία φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Ο χαρακτηρισμός  «Μπαλκόνι του Αιγαίου» δεν είναι τυχαίος, πράγματι η θέα από αρκετά σημεία είναι μοναδική και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε καράβι.

Ιδανική περιοχή για ήρεμες διακοπές, με εντυπωσιακές διαδρομές στην πλούσια από χλωρίδα φύση τις οποίες δεν πρέπει να παραλείψετε για πεζοπορία και πικ νικ, γεμάτη γραφικά χωριά, αξιοθέατα που μαγνητίζουν τα βλέμματα,  ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών με αρκετά στοιχεία από το παρελθόν με αναπαλαιωμένα σπίτια και ιδιαίτερα γευστική τοπική κουζίνα.

Αρκετές όμορφες παραλίες, καθαρή θάλασσα για παραθαλάσσιες και θαλάσσιες δραστηριότητες. Το φρέσκο ψάρι το βρίσκει όποιος θέλει σε αφθονία από τα τοπικά ψαροκάικα.  Η Κύμη φημίζεται για τον μπακλαβά της, είτε με καρύδι είτε με φιστίκι Αιγίνης και με πολλά, πολλά σιροπιασμένα φύλλα.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως ο Γεώργιος Παπανικολάου, γνωστός ως ο ιατρός που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο με το τεστ ΠΑΠ, που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου, γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κύμη, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.

Στην Κύμη μπορείτε να φτάσετε είτε οδικώς περνώντας από τη Χαλκίδα, απόσταση 145.80 χλμ και εκτιμώμενος χρόνος άφιξης χωρίς κίνηση 2 ώρες και 29 λεπτά, είτε με αυτοκίνητο μέχρι τον Ωρωπό και μετά φέριμποτ για Ερέτρια. Από εκεί θα συνεχίσετε οδικώς μέχρι την Κύμη.

Από το λιμάνι της Κύμης αναχωρούν τα πλοία για την Σκύρο και τις Σποράδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ