Ξεπερνώντας την απιστία: 5 σημάδια που δείχνουν ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε ξανά τον σύντροφό σας

Το έτερον σου ήμισυ σας απάτησε. Ανακαλύψατε την απιστία του συντρόφου του σας και τώρα αισθάνεστε προδομένοι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Τώρα εάν αποφασίσατε και οι δύο να προσπαθήσετε και πάλι για την σχέση σας θα πρέπει να μάθετε πώς να χτίσετε και πάλι την εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Ωστόσο, έχετε πληγωθεί με έναν από τους πιο επώδυνους δυνατούς τρόπους και είναι δύσκολο να ρίξετε τις άμυνες σας. Σκέφτεστε: «Κι αν το ξανακάνει; Τότε θα νιώσω ανόητος/η που τον/την πίστεψα».

Είναι λογικό να αισθάνεστε αμυντικά και να μην δείχνετε αμέσως εμπιστοσύνη. Ωστόσο εάν μείνετε σε αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό τότε θα βρίσκεστε σε μία σχέση που δεν θα μοιράζεστε κανέναν συναισθηματικό δεσμό.

Δεν μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αγαπηθεί εάν συνεχώς προστατεύετε τον εαυτό σας από το να πληγωθείτε ξανά. Ξέρετε ότι στις σχέσεις δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

Εάν έχετε αποφασίσει, όμως, να ρισκάρετε τότε μπορείτε να το κάνετε έξυπνα. Υπάρχουν 5 σημάδια ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε ξανά τον σύντροφό σας μετά από μια μεγάλη προδοσία.

5 σημάδια ότι μπορείτε να δείξετε πάλι εμπιστοσύνη στον σύντροφο σας μετά από απιστία

  • Είναι πρόθυμοι να καταλάβουν το «γιατί»
  • Βλέπετε αλλαγή συμπεριφοράς
  • Δεν επικοινωνούν με το τρίτο άτομο
  • Νιώθετε πιο κοντά τους
  • Διασκεδάζετε μεταξύ σας

Είναι πρόθυμοι να καταλάβουν το «γιατί»

Ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται πολύ να καταλάβει τους βαθύτερους λόγους για τους οποίους σας πρόδωσε. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι έχει την προθυμία να περάσετε χρόνο σε έναν εξειδικευμένο θεραπευτή είτε σε ατομική θεραπεία είτε σε θεραπεία ζευγαριών ή και στα δύο.

Βλέπετε αλλαγή συμπεριφοράς

Όσο οι δυο σας ανακαλύπτετε τους βαθύτερους λόγους της απιστίας, μπορεί να παρατηρήσετε συγκεκριμένες αλλαγές στην συμπεριφορά του συντρόφου σας. Εάν αυτή η συμπεριφορά ήταν που οδήγησε στην απιστία τότε πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη. Για παράδειγμα εάν σας απάτησε γιατί δεν αισθανόταν κοντά σας και τώρα προσπαθεί να έχει ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας στην καθημερινότητα σας τότε χρειάζεται να το μετρήσετε στα θετικά βήματα.

Δεν επικοινωνούν με το τρίτο άτομο

Βλέπετε ότι δεν έχει καμία απολύτως επαφή με το τρίτο άτομο, με το οποίο έγινε η απιστία. Οποιεσδήποτε άλλες μυστικές συμπεριφορές, όπως η απόκρυψη χρημάτων, έχουν σταματήσει.

Νιώθετε πιο κοντά τους

Εσείς αισθάνεστε πλέον πιο κοντά στο σύντροφο σας. Παρόλο που υπάρχουν στιγμές που αισθάνεστε ανασφαλείς και καχύποπτοι παρατηρείται ότι υπάρχουν και ήρεμες στιγμές που νιώθετε και πάλι άνετα με τον σύντροφο σας.

Διασκεδάζετε μεταξύ σας

Βλέπετε ότι στην πορεία γελάτε όλο και περισσότερο μαζί και ανυπομονείτε να είστε με τον σύντροφό σας. Μπορείτε να δείτε ότι ο σύντροφός σας θέλει να περάσει χρόνο μαζί σας. Ο σύντροφός σας μπορεί να στέλνει αυτό το μήνυμα είτε λεκτικά είτε μη λεκτικά με την συμπεριφορά του.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις

Το βέβαιο είναι ότι στις σχέσεις δεν μπορούν να δοθούν εγγυήσεις ότι δεν θα πληγωθείτε ξανά. Ωστόσο αν δείτε κάποια από τα παραπάνω σημάδια σίγουρα αξίζει να πάρετε το ρίσκο και να δώσε μία δεύτερη ευκαιρία στην σχέση σας. Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, Todd Creager ανέφερε ότι «επαγγελματικά, όταν βλέπω και τα 5 αυτά σημάδια τουλάχιστον σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενθαρρύνω τον προδομένο σύντροφο να πάρει πλήρως το ρίσκο».

Το κάθε ζευγάρι, όμως, είναι διαφορετικό. Μπορεί να δείτε αυτά τα σημάδια να αναπτύσσονται και να ενισχύονται με τον καιρό σταδιακά όσο χτίζετε και πάλι την εμπιστοσύνη στην σχέση σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ