Τσακώθηκε με την αδελφή του γιατί έφερε όλη του την οικογένεια στον γάμο της ανιψιάς του – Δικαιώθηκε από ειδικό σε θέματα εθιμοτυπίας

Ένας περίεργος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε δύο αδέλφια έπειτα από τον γάμο ενός μέλους της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Reddit έγραψε πως πήγε στον γάμο της ανιψιάς του με την γυναίκα και τα πέντε παιδιά του αλλά την επόμενη μέρα έλαβε ένα «άβολο» μήνυμα από την αδελφή του σχετικά με το αν έπρεπε να έχουν παραστεί όλοι στην τελετή.

Σε ανάρτησή του στο Reddit, η οποία πλέον έχει διαγραφεί, ο άνδρας εξήγησε ότι η πρόσκληση που έλαβε για τον γάμο της ανιψιάς του απευθυνόταν στην «οικογένειά του» και έτσι υπέθεσε πως ήταν καλεσμένοι και η σύζυγός του και τα πέντε παιδιά τους, τα οποία είναι ηλικίας μεταξύ 9 και 17 ετών.

«Δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση ότι δεν επιτρέπονται παιδιά στον γάμο ή ότι υπάρχει ελάχιστο όριο ηλικίας των καλεσμένων», σημείωσε, προσθέτοντας ότι και ο αδελφός του έφερε όλα του τα παιδιά στον γάμο καθώς η πρόσκληση απευθυνόταν στην οικογένειά του.

Στην ανάρτησή του ο άνδρας εξέφραζε την ανησυχία του σχετικά με το αν έκανε λάθος και εξήγησε ότι η ανιψιά του, η Ayla, είναι μεγαλύτερη από τα παιδιά του αλλά πάντα είχαν επαφή μαζί της.

«Ο γάμος της Ayla ήταν μόνο για την οικογένεια και τους στενούς φίλους», πρόσθεσε και ανέφερε πως οι καλεσμένοι ήταν συνολικά 50 – 60 άτομα χωρίς αριθμημένες θέσεις στα τραπέζια.

Μετά την τελετή – που είπε ότι ήταν «υπέροχη» – η αδερφή του άνδρα και μητέρα της νύφης, τον πλησίασε και τον ρώτησε αν όντως παραβρέθηκε στην τελετή όλη η οικογένειά του.

«Της το επιβεβαίωσα, δεν μου είπε τίποτε άλλο και δεν σκέφτηκα κι εγώ τίποτε άλλο», έγραψε ο άνδρας. Ωστόσο, την επόμενη μέρα ο άνδρας έλαβε ένα μήνυμα από την αδελφή του, στο οποίο του έλεγε ότι ήταν «άβολο» να φέρει επιπλέον άτομα στο γάμο της κόρης της και ότι ο κόσμος κόντεψε να χάσει θέσεις (στα τραπέζια) εξαιτίας του.

Στο ίδιο μήνυμα, του είπε πως «έπρεπε να είχε ρωτήσει τη νύφη και τον γαμπρό αν μπορούσε να φέρει στο γάμο όλα τα παιδιά του». «Δεν θα με πείραζε να πάμε μόνο εγώ και η γυναίκα μου, αλλά δεν υπήρχε κανένας περιορισμός ή προειδοποίηση στην πρόσκληση», επεσήμανε ο άνδρας.

Ωστόσο, η αδερφή του αντιτάχθηκε λέγοντας ότι, καθώς η οικογένειά του είναι τόσο μεγάλη, θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τη νύφη και τον γαμπρό προκειμένου να επιβεβαιώσει αν μπορούν να παραβρεθούν όλοι.

«Έστειλα ένα μήνυμα στην ανιψιά μου για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αλλά μου επιβεβαίωσε ότι ήταν δικό της λάθος και ότι τελικά της άρεσε που ήμασταν όλοι εκεί», είπε ο άνδρας.

«Οι προσκλήσεις πρέπει να είναι σαφείς»

Παρόλο που πολλοί χρήστες σχολίασαν πως όντως θα μπορούσε να είχε επικοινωνήσει με το ζευγάρι για να ρωτήσει αν μπορούσαν να έρθουν τα παιδιά του, δεν πιστεύουν ότι έκανε λάθος. «Η νύφη δεν είναι θυμωμένη, είπε ότι εκείνη έκανε λάθος και χάρηκε που είδε τα παιδιά σας εκεί», επεσήμανε ένας χρήστης. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα εδώ. Η αδελφή σας θυμώνει για λογαριασμό κάποιου που δεν έχει πρόβλημα», συμπλήρωσε ο ίδιος χρήστης.

«Είναι ευθύνη του ζευγαριού που παντρεύεται να αναφέρει ξεκάθαρα στις προσκλήσεις του ποιους καλεί», έγραψε ένας άλλος. «Σε αυτή την περίπτωση, φαινόταν ότι όλα τα παιδιά ήταν προσκεκλημένα», επισήμανε.

«Οι προσκλήσεις πρέπει να είναι σαφείς και όχι να πρέπει να μαντέψει ο προσκεκλημένος τι εννοούν. Αν το ζευγάρι ήθελε μόνο εσάς και τη γυναίκα σας ας έγραφε στην πρόσκληση ότι μπορείτε να φέρετε ακόμα ένα άτομο. Ήθελαν μόνο τα μεγαλύτερα ξαδέρφια; Ας ανέφεραν τα ονόματά τους», πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

Ειδικός σε θέματα εθιμοτυπίας τον δικαίωσε

Ενώ οι χρήστες του Reddit συζητούσαν για το πώς ερμήνευσε ο άνδρας την πρόσκληση και το αν έκανε λάθος, η ειδικός σε θέματα εθιμοτυπίας Elaine Swann είπε στο Fox News Digital ότι δεν πιστεύει ότι ο άνδρας έκανε κάτι κακό.

Αντίθετα, η ειδικός με έδρα την Καλιφόρνια είπε ότι το πραγματικό λάθος ήταν η συμπεριφορά της μητέρας της νύφης και η έλλειψη σαφήνειας στην πρόσκληση. «Όταν η πρόσκληση απευθύνεται “στο άτομο και στην οικογένεια”, αναφέρεται στο νοικοκυριό τους – άρα εννοούν την μαμά, τον μπαμπά και το παιδί», επεσήμανε. «Αυτή η οικογένεια πήγε στον γάμο με τα πέντε παιδιά της – δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, με βάση τον τρόπο που προσκλήθηκαν», είπε η Swann.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ