Σε μπελάδες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ – H Meta κατηγορείται ότι συλλέγει κρυφά τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών της

Το αφεντικό της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο αγωγής στο Τέξας, η οποία κατηγορεί τη μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών της.

Εφετείο της πολιτείας του Τέξας επικύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που απαιτούσε από τον Ζούκερμπεργκ να καταθέσει στην υπόθεση. Η αγωγή, που κατατέθηκε αρχικά το 2022, κατηγορούσε τη Meta ότι «συλλέγει κρυφά» βιομετρικά δεδομένα από τους χρήστες της κατά παράβαση της πολιτειακής νομοθεσίας.

Η απόφαση αποτέλεσε πλήγμα για τη Meta, η οποία είχε επιδιώξει να αποφύγει την κατάθεση του αφεντικού της. Εν τω μεταξύ, η πολιτεία του Τέξας υποστήριξε ότι ο Ζούκερμπεργκ θα πρέπει να υποχρεωθεί να καθίσει επειδή έχει «μοναδική προσωπική γνώση των ανακαλύψιμων πληροφοριών που σχετίζονται με τους ισχυρισμούς του».

Η Meta δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

Η αγωγή κατά της Meta

Η αγωγή του Τέξας ισχυριζόταν ότι η Meta συγκέντρωσε τα βιομετρικά δεδομένα από φωτογραφίες και βίντεο που ανέβαζαν οι χρήστες, μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλους και στη συνέχεια «απέτυχε να καταστρέψει τα συλλεχθέντα αναγνωριστικά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Το Τέξας φέρεται να ζητά εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε αστικές κυρώσεις – με πρόστιμα έως και 25.000 δολάρια για κάθε παραβίαση της ισχύουσας πολιτειακής νομοθεσίας. Η Meta χαρακτήρισε την αγωγή ως «αβάσιμη».

Όταν κατατέθηκε η αγωγή τον Φεβρουάριο του 2022, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Patton, κατηγόρησε την εταιρεία ότι προσπαθεί να «εκμεταλλευτεί τους ανθρώπους και τα παιδιά τους με σκοπό να αποκομίσει κέρδος εις βάρος της ασφάλειας και της ευημερίας κάποιου».

Τον Νοέμβριο του 2021, η μητρική εταιρεία του Facebook δήλωσε ότι θα κλείσει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου και προχώρησε στη διαγραφή των σχετικών δεδομένων για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

πηγή: FOXreport.gr

Το νέο υπερηχητικό αεροπλάνο της NASA θα αλλάξει το μέλλον των αερομεταφορών – Πώς αποφεύγει την ηχητική έκρηξη;

H AI ανακάλυψε ότι κάθε δακτυλικό αποτύπωμα δεν είναι μοναδικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ