Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που ένας τεράστιος κροκόδειλος τρώει έναν νεογέννητο ιπποπόταμο με τον ομφάλιο λώρο

Ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας τεράστιος κροκόδειλος έφαγε ένα νεογέννητο ιπποπόταμο που είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο στην κοιλιά του.

Το βίντεο δείχνει τον κροκόδειλο να αρπάζει τον νεογέννητο ιπποπόταμο,  στα λασπωμένα νερά του ποταμού Μάρα της Κένυας.  Ο κροκόδειλος, που εντοπίστηκε από την Frankie Adamson, φωτογράφο στο Governors Camp Collective, κράτησε τον ιπποπόταμο στα σαγόνια του για 45 ολόκληρα λεπτά και στη συνέχεια έφυγε κολυμπώντας με το θήραμά του.

Οι κροκόδειλοι σπάνια ενοχλούν τους ενήλικους ιπποπόταμους.  Ωστόσο, η Adamson λέει ότι αυτός ο κροκόδειλος μπορεί να είχε την ευκαιρία για ένα γρήγορο γεύμα, ακριβώς κάτω από τη μύτη της μητέρας του ιπποπόταμου.

Η Adamson ειδοποιήθηκε για το γεγονός από έναν συνάδελφό της, ο οποίος είχε εντοπίσει τον κροκόδειλο να αλωνίζει.

«Ο κροκόδειλος είχε ήδη κρατήσει το μωρό ιπποπόταμο στα σαγόνια του τη στιγμή που πλησίασα, και ήμουν αρκετά σίγουρη ότι ήταν ήδη νεκρό», είπε η Adamson. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν είχαν δει άλλους ιπποπόταμους σε αυτό το τμήμα του ποταμού εκείνη την περίοδο, υποδηλώνοντας ότι το μωρό ιπποπόταμος μπορεί να είχε γεννηθεί νεκρό και να είχε βρεθεί αργότερα από τον πεινασμένο κροκόδειλο.

«Αυτό μου δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το εάν ο κροκόδειλος τον σκότωσε ή αν είχε γεννηθεί νεκρός και άρπαξε το πτώμα καθώς αργότερα είδα τον ομφάλιο λώρο του μωρού ακόμα ενωμένο», είπε η Άνταμσον στο Live Science.

Η Adamson λέει ότι σε γενικές γραμμές ένας κροκόδειλος δεν θα απειλούσε έναν ενήλικο ιπποπόταμο από φόβο μήπως χάσει τη ζωή του, αλλά προσθέτει ότι είναι έξυπνοι και καιροσκόποι κυνηγοί.

Θα μπορούσε να είναι δυνατό για έναν κροκόδειλο να αρπάξει ένα ζωντανό μωρό ιπποπόταμο από τη μητέρα του, αν παρουσιαστεί η ευκαιρία. «Είναι κάτι που δεν είχα δει ποτέ με τα μάτια μου, ωστόσο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ένας νεογέννητος ιπποπόταμος μπορεί να ζυγίζει έως και 45 κιλά. Οι ενήλικοι ιπποπόταμοι μπορούν να φτάσουν τα πέντε μέτρα σε μήκος και να ζυγίζουν από 1.360 κιλά έως 4.499 κιλά, συνεπώς μπορούν να σκοτώσουν έναν ενήλικο κροκόδειλο.

Ο τύπος του κροκόδειλου που φαίνεται σε αυτό το βίντεο είναι ένας κροκόδειλος του Νείλου ή Crocodylus niloticus, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο μήκος μεταξύ 3,9 και 4,2 μέτρα και ζυγίζει περίπου 410 κιλά. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι του Νείλου μπορεί να έχουν μήκος έως πέντε μέτρα και βάρος έως 600 κιλά.

Είναι ευρέως διαδεδομένο είδος σε όλη την υποσαχάρια Αφρική και μπορεί να τους δει κανείς στη λεκάνη του Νείλου, στη Μαδαγασκάρη και σε ποτάμια και βάλτους σε όλη την περιοχή.

Γενικά, οι κροκόδειλοι του Νείλου τρέφονται με πουλιά, ψάρια, ερπετά και μεγαλύτερα θηλαστικά όπως αντιλόπες και γαζέλες.

Είναι επίσης γνωστό ότι έρχονται αντιμέτωποι με άλλα σαρκοφάγα, όπως τσιτάχ και λιοντάρια όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία.

Ως αρπακτικά, αυτά τα τεράστια σαρκοφάγα στήνουν ενέδρες.  Περιμένουν ακίνητοι, κρυμμένοι στο νερό και ξαφνικά κάνουν την επίθεσή τους.  Είναι επίσης οι πιο γρήγοροι από όλους τους κροκόδειλους στην ξηρά, ικανοί να τρέχουν με ταχύτητες μεταξύ 30-35 χιλιομέτρων την ώρα.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ο κροκόδειλος κατασπαράζει τον νεογέννητο ιπποπόταμο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ