Το συνηθισμένο λάθος που αφήνει σημάδια στον καθρέφτη σας ακόμα και μετά τον καθαρισμό

Σας έχουν κουράσει τα σημάδια που βλέπετε στον καθρέφτη του μπάνιου σας κάθε φορά που τον καθαρίζετε; Ίσως να κάνετε ένα συνηθισμένο λάθος που κάνει αυτά τα σημάδια να παραμένουν ακόμα και αφού τα έχετε ψεκάσει και σκουπίσει τον καθρέφτη σας.

8 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα πριν δεχτείτε επισκέψεις, σύμφωνα με ειδικούς

Πολλοί λογαριασμοί στο TikTok έχουν δημιουργήσει βίντεο που εξηγούν ότι τα φώτα του μπάνιου σας μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από τους θαμπούς καθρέφτες. Βλέπετε, αφού ψεκάσετε καθαριστικό τζαμιών στο πανί ή την επιφάνεια του καθρέφτη, η ζέστη που παράγουν τα φώτα του μπάνιου σας – ειδικά αυτά γύρω από τον καθρέφτη – αρχίζει να στεγνώνει το προϊόν, εξατμίζοντάς το πριν προλάβετε να το σκουπίσετε. Γι’ αυτό, το να σβήνετε τα φώτα σας πριν τον καθαρισμό θα αφήσει τις επιφάνειες χωρίς σημάδια.

Οι λαμπτήρες σε όλο το σπίτι εκπέμπουν θερμότητα – όχι αρκετή για να προκαλέσουν ζημιά όταν μείνουν αναμμένοι για λίγες ώρες, αλλά το να αφήνετε τα φώτα αναμμένα όλη την ημέρα ή τη νύχτα παράγει ακόμα αρκετή ζέστη με την πάροδο του χρόνου. Όταν χρησιμοποιείτε υγρά καθαριστικά προϊόντα γύρω από λαμπτήρες, είναι πιθανό η θερμότητα να οδηγήσει σε εξάτμιση της υγρασίας. Εφόσον δεν χρησιμοποιείτε πολύ υγρό, αυτό συμβαίνει γρήγορα όταν ψεκάζετε το προϊόν σε έναν καθρέφτη, ειδικά αν είναι περιτριγυρισμένος από λαμπτήρες.

Το μυστικό για να μην θολώνουν τα τζάμια και οι καθρέφτες βρίσκεται στην κουζίνα σας

Ενώ έξυπνα κόλπα, όπως η χρήση φακελίσκων τσαγιού για τον καθαρισμό του καθρέφτη σας θα βοηθήσουν με τα σημάδια, υπάρχει μία απλή λύση που θα βοηθήσει τους καθρέφτες σας να παραμείνουν χωρίς ίχνη με το καθαριστικό της επιλογής σας.

Σβήστε τα φώτα σας πριν από τον καθαρισμό

Για να αποφύγετε τα σημάδια στις επιφάνειες, βεβαιωθείτε τα φώτα γύρω από τον καθρέφτη σας είναι σβηστά. Εάν θέλετε να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για να κρυώσουν εντελώς οι λαμπτήρες, μπορείτε να το κάνετε πριν ψεκάσετε το καθαριστικό σας.

Όσο λιγότερη θερμότητα υπάρχει για να στεγνώσει το διάλυμά σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αφαιρέσετε τους λεκέδες από πιτσιλιές και άλλα υπολείμματα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Εφαρμόστε το καθαριστικό τζαμιών σας ή ένα φυσικό καθαριστικό.
  2. Σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί μικροϊνών χρησιμοποιώντας τη μία πλευρά για να αφαιρέσετε το σπρέι
  3. Στη συνέχεια γυρίστε το πανί από την άλλη πλευρά για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Όποιο προϊόν κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, αποφύγετε τα ενοχλητικά σημάδια δοκιμάζοντας αυτό το έξυπνο κόλπο. Άλλωστε, χρειάζεται μόνο να γυρίσετε έναν διακόπτη και οι καθρέφτες σας θα είναι πιο καθαροί από ποτέ.

@vanesamaro91 Did you know to turn off your lights before cleaning your mirrors? I love @Sprayway glass cleaner!! It is the only glass cleaner I will ever use. I used my glass towels with it which I left in my bio! #clean #glass #mirror #tip #help #trending ♬ New Romantics (Taylor’s Version) – Taylor Swift

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ