Το λάθος με τα σεντόνια που προσελκύει αράχνες στην κρεβατοκάμαρά σας

Οι αράχνες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σπίτι, αλλά ορισμένα πράγματα τις προσελκύουν περισσότερο. Ίσως πιστεύετε ότι οι αράχνες βρίσκονται μόνο σε υπόγεια και σοφίτες, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτά τα αρθρόποδα μπορούν εύκολα να μπουν στην κρεβατοκάμαρά σας.

Αυτό το χρώμα στα σεντόνια μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα με τους κοριούς

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που μπορεί να κάνετε με τα σεντόνια σας και να προσελκύει αράχνες στο δωμάτιό σας και αυτό είναι η μη τακτική αλλαγή τους.

Η συχνότητα αλλαγής των σεντονιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να αλλάζετε τα σεντόνια σας κάθε 2 εβδομάδες υπό κανονικές συνθήκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν κοιμάστε μόνοι, δεν ιδρώνετε πολύ στον ύπνο σας, δεν έχετε κατοικίδια στο κρεβάτι σας και ζείτε σε εύκρατο κλίμα.

Το σημείο στο σπίτι που γίνεται εστία μικροβίων και ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί αλλαγή 1 φορά την εβδομάδα εάν:

 • ιδρώνετε πολύ στον ύπνο σας,
 • έχετε κατοικίδια που κοιμούνται στο κρεβάτι σας,
 • ζείτε σε ζεστό ή υγρό κλίμα, είστε άρρωστοι ή
 • αναρρώνετε από ασθένεια.

Όταν διατηρείτε τα σεντόνια σας καθαρά, έχει άμεση επίδραση στο κατά πόσο οι αράχνες θα βρουν το κρεβάτι και το δωμάτιό σας ελκυστικό.

Γιατί στις αράχνες αρέσουν τα βρώμικα σεντόνια

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι αράχνες φαίνεται να προσελκύονται σαν μαγνήτης από τα βρώμικα σεντόνια σας; Η απάντηση βρίσκεται σε μερικούς βασικούς παράγοντες, με κυριότερο την αυξημένη διαθεσιμότητα τροφής.

Αποβάλλουμε εκατομμύρια νεκρά κύτταρα δέρματος κάθε μέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτά τα κύτταρα, μαζί με τον ιδρώτα μας, συσσωρεύονται σε βρώμικα σεντόνια, δημιουργώντας ένα πλούσιο έδαφος για τα έντομα που αποτελούν λεία των αραχνών, όπως τα κοριοί (που τρώνε οι αράχνες) και ψίχουλα από σνακ που τρώμε στο κρεβάτι.

Τα βρώμικα σεντόνια απορροφούν επίσης τα έλαια και τις οσμές του σώματος που απελευθερώνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν σκόνη και βακτήρια. Αυτά με τη σειρά τους προσελκύουν άλλα έντομα, τα οποία προσελκύουν τις αράχνες που ψάχνουν για λεία.

Επιπλέον, τα βρώμικα σεντόνια τείνουν να δημιουργούν ένα πιο ζεστό και υγρό περιβάλλον λόγω του παγιδευμένου ιδρώτα και της θερμότητας του σώματος. Αυτό προσελκύει έντομα που αγαπούν την υγρασία, όπως ακάρεα σκόνης και κουνούπια, κάνοντας το κρεβάτι σας ακόμα πιο ελκυστικό για πεινασμένες αράχνες που αναζητούν εύκολη τροφή.

Το στρώμα με τα άπλυτα σεντόνια που δεν έχουν τεντωθεί παρέχει περισσότερες κρυμμένες περιοχές για να κρυφτούν άλλα έντομα, προσελκύοντας ακόμη περισσότερο τις αράχνες που ψάχνουν για θήραμα.

Πώς να κρατήσετε τις αράχνες έξω από την κρεβατοκάμαρά σας

Οι αράχνες μπορεί να μην είναι οι πιο ευχάριστοι συγκάτοικοι, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των εντόμων. Αν και σπάνια επιθετικές προς τους ανθρώπους, η παρουσία τους μπορεί να προκαλεί ανησυχία. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να τις αποτρέψετε να εγκατασταθούν στην υπνοδωμάτιο σας.

3 βήματα για να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από την κρεβατοκάμαρά σας

 • Καθαρισμός σεντονιών και κρεβατιού
 • Αποχαιρετήστε την ακαταστασία
 • Περιορίστε τις πηγές τροφής

Καθαριότητα σεντονιών και κρεβατιού

Το τακτικό πλύσιμο των σεντονιών σας με ζεστό νερό και το καλό στέγνωμα τους απομακρύνει έντομα και σκόνη, κάνοντας το κρεβάτι σας λιγότερο ελκυστικό για αράχνες.

Απαλλαγείτε από την ακαταστασία

 • Ένας ακατάστατος χώρος προσφέρει κρυψώνες και γωνιές για να χτίσουν οι αράχνες ιστούς και να γεννήσουν αυγά.
 • Απομακρύνετε άχρηστα αντικείμενα, οργανώστε τα πράγματά σας και αποφύγετε τις στοίβες ρούχων.
 • Τακτικό σκούπισμα και ξεσκόνισμα είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση των εντόμων (τροφή για τις αράχνες) και των αυγών τους.

Περιορίστε τις πηγές τροφής

 • Ψίχουλα στο πάτωμα, γεμάτοι κάδοι απορριμμάτων και στάσιμο νερό (π.χ. σπασμένα σιφώνια ή μπολάκια κατοικίδιων) προσελκύουν έντομα, άρα και αράχνες.
 • Καθαρίστε τακτικά τα υπολείμματα τροφών και μην αφήνετε στάσιμο νερό.

Σημείωση:

 • Ενώ η καθαριότητα αποτρέπει τις αράχνες, η πλήρης εξαφάνιση τους ίσως να μην είναι εφικτή.
 • Οι αράχνες είναι ανθεκτικά πλάσματα και είναι πιθανό να συναντήσετε κάποια περιστασιακά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ