Το σημείο στο σπίτι που γίνεται εστία μικροβίων και ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Επαγγελματίας καθαρισμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το σημείο στο σπίτι που συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε και μπορεί να μετατραπεί σε «καταφύγιο» μικροβίων. Υπάρχουν κάποια σημεία στο σπίτι που καθαρίζουμε καθημερινά και κάποια άλλα που συχνά παραβλέπονται.

7 συνήθειες των 2 λεπτών που θα διατηρήσουν το σπίτι σας καθαρό όλη την εβδομάδα

Η Natasha Brook, από την Dr. Beckmann, μια κορυφαία εταιρεία καθαρισμού, μοιράστηκε τις κορυφαίες συμβουλές της για πεντακάθαρο σπίτι. «Η δημιουργία ενός καθαρού χώρου μπορεί να αποφέρει θετικά οφέλη και για την ψυχική μας υγεία», αναφέρει η ειδικός.

Το σημείο στο σπίτι που μπορεί να γίνει εστία μικροβίων

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Υπάρχουν όμως σημεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά συχνά ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε. Ένα από αυτά είναι και το πλυντήριο ρούχων, το οποίο χρειάζεται συστηματικό καθαρισμό για να μην συσσωρεύσει μικρόβια εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία μας.

Διατηρήστε το σπίτι σας πάντα καθαρό με αυτές τις 4 συμβουλές

Πείτε αντίο στο χάος στο σπίτι με 6 συμβουλές από ειδικό

  • Ακολουθήστε ένα σύστημα καθαρισμού για να διατηρείτε το σπίτι σας σε τάξη
  • Καθαρίστε τακτικά τους καναπέδες
  • Καθαρίστε εξονυχιστικά τα σημεία με την μεγαλύτερη κυκλοφορία
  • Διατηρήστε καθαρά τα σεντόνια σας
  • Διατηρήστε καθαρή την τουαλέτα σας
  • Απαλλαγείτε από τα άλατα

Συστήματα καθαρισμού για ένα πεντακάθαρο σπίτι

Είναι υπέροχο να κάνουμε έναν ολοκληρωτικό καθαρισμό στο σπίτι μας. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας όμορφο και καθαρό είναι να εφαρμόσετε ένα τακτικό σύστημα καθαρισμού και φυσικά να το τηρείτε.

8 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς

Η Natasha Brook λέει: «Για να διατηρείτε τον καθαρισμό του σπιτιού σας υπό έλεγχο, μια καθημερινή ρουτίνα είναι σημαντική. Εάν αναλάβετε έναν πιο ενδελεχή καθαρισμό μία φορά το μήνα, θα διασφαλίσετε ότι οι συσκευές και οι ξεχασμένες γωνίες θα λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, αντιμετωπίζοντας τη συσσώρευση σκόνης, μούχλας και αλάτων».

Διατηρήστε τους καναπέδες πεντακάθαρους, σαν καινούργιους

Υπάρχουν σημεία στο σπίτι που καθαρίζουμε καθημερινά και αλλά που παραμελούμε. Ενώ καθαρίζουμε την τουαλέτα και σκουπίζουμε το χαλί, ξεχνάμε τον καναπέ στον οποίο καθόμαστε κάθε βράδυ και μαζεύει σκόνη και βρωμιά.

Η ειδικός καθαρισμού Natasha τονίζει: «Για έναν πραγματικά ολοκληρωμένο καθαρισμό, είναι σημαντικό να επεκτείνετε τις προσπάθειές σας σε περιοχές που συχνά παραβλέπουμε στην καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού, όπως οι καναπέδες και άλλα έπιπλα με ταπετσαρία. Ξεκινήστε απομακρύνοντας τη σκόνη και τα υπολείμματα που κρύβονται στις σχισμές με ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ειδικό απορρυπαντικό λεκέδων, αφήνοντας τα έπιπλά σας καθαρά».

Σημεία υψηλής κυκλοφορίας στο σπίτι: Πώς να τα καθαρίζετε εξονυχιστικά

Σε μερικά σημεία του σπιτιού παρατηρείται μεγαλύτερη φθορά σε σχέση με άλλα. Με παιδιά, κατοικίδια και συνεχή έσοδο και έξοδο ατόμων, οι είσοδοι των σπιτιών συχνά μετατρέπονται σε εστίες βρωμιάς και μικροβίων. Επιπλέον, σκεφτείτε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, όπως οι βραστήρες και οι πόρτες του ψυγείου.

Η επαγγελματίας καθαρισμού τόνισε: «Είναι σημαντικό να εστιάζουμε στον ενδελεχή καθαρισμό των χώρων με υψηλή κυκλοφορία, όπως ο διάδρομος, η κουζίνα και το μπάνιο. Αυτές οι ζώνες δέχονται το μεγαλύτερο φορτίο της καθημερινής δραστηριότητας και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως οι πάγκοι, τα δάπεδα και τα αντικείμενα που αγγίζονται συχνά».

Ύπνος σε καθαρά σεντόνια

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο συναίσθημα από το να ξαπλώνετε σε καθαρά σεντόνια, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. Ωστόσο, το να διατηρήσετε τα σεντόνια σας ολόλευκα και φρέσκα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο εγχείρημα.

Η Natasha συμβουλεύει: «Για να διατηρήσετε τα λευκά σας σεντόνια λαμπερά και φωτεινά όλο το χρόνο, πλύντε στους 60°C με λευκαντικό ρούχων. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό απορρυπαντικό και μαλακτικό, καθώς πολλά από αυτά αφήνουν υπολείμματα, ειδικά σε πιο ογκώδη υφάσματα όπως τα παπλώματα».

Πως να διατηρήσετε την τουαλέτα σας καθαρή και να αποφύγετε τα προβλήματα

Η διατήρηση μιας καθαρής τουαλέτας είναι απαραίτητη για την υγιεινή μας, την πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων και την απομάκρυνση των αλάτων.

Δυστυχώς, σύμφωνα με έρευνες, ο καθαρισμός της τουαλέτας είναι από τις πιο μισητές δουλειές σπιτιού, με αποτέλεσμα να παραμελείται συχνά.

Η Natasha συμβουλεύει: «Με τον καθαρισμό της τουαλέτας μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μπορούμε να απομακρύνουμε την συσσώρευση βακτηρίων, ορυκτών και λεκέδων. Η χρήση αφρώδους καθαριστικού τουαλέτας είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για βαθύ καθαρισμό της τουαλέτας σας, αφήνοντας παράλληλα ένα άρωμα φρεσκάδας. Αυτά τα καθαριστικά καθαρίζουν τη λεκάνη γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να χρειαστεί να λερώσετε τα χέρια σας».

Άλατα: Ένας κρυφός εχθρός της καθαριότητας

Τα άλατα αποτελούν έναν άλλο κρυφό εχθρό της καθαριότητας στο σπίτι. Η ειδικός στον καθαρισμό επισημαίνει: «Τα άλατα συσσωρεύονται συνήθως σε οικιακές συσκευές και ντουζιέρες, καθώς και σε είδη υγιεινής όπως νιπτήρες και βρύσες». «Συσκευές με υγρό και σκοτεινό περιβάλλον, όπως το πλυντήριο ρούχων σας, μπορούν να δημιουργήσουν εστία αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας που δεν είναι πάντα ορατή».

«Για να το αντιμετωπίσετε, εκτελέστε έναν κενό κύκλο πλυντηρίου σε υψηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό πλυντηρίου. Αυτό δεν διατηρεί μόνο το πλυντήριο σας λαμπερό και με ευχάριστη μυρωδιά, αλλά παρατείνει και τη διάρκεια ζωής του, μειώνοντας την ανάγκη για επισκευές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ