Το απλό κόλπο για να ωριμάσουν γρήγορα τα αβοκάντο

Όταν χρειάζεστε μερικά ώριμα αβοκάντο γρήγορα, ο φούρνος μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας. Μάθετε πώς να ωριμάσετε ένα αβοκάντο στο φούρνο σε 10-20 λεπτά. Αυτό το κόλπο χρησιμοποιεί την επιστήμη του αιθυλενίου, μιας αέριας ορμόνης που εκπέμπουν τα άγουρα αβοκάντο.

Ποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να τρώνε αβοκάντο

Το κόλπο για να μαλακώσει γρήγορα το αβοκάντο

Για να μαλακώσετε ένα αβοκάντο στο φούρνο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 90 βαθμούς Κελσίου.
2. Τυλίξτε κάθε άγουρο αβοκάντο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
3. Βάλτε τα τυλιγμένα αβοκάντο σε ένα ταψί.
4. Ψήστε για 10-20 λεπτά, ή μέχρι τα αβοκάντο να γίνουν μαλακά.

Μόλις τα αβοκάντο ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα ξετυλίξετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τις αγαπημένες σας συνταγές.

Η επιστήμη πίσω από αυτό το κόλπο είναι ότι τα άγουρα αβοκάντο εκπέμπουν μια αέρια ορμόνη που ονομάζεται αιθυλένιο. Όσο περισσότερο είναι το αιθυλένιο στο αβοκάντο, τόσο πιο γρήγορα ωριμάζει. Το αλουμινόχαρτο παγιδεύει το αιθυλένιο και καθώς συσσωρεύεται, μαλακώνει το αβοκάντο.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα σε αυτό το κόλπο. Η ζέστη μπορεί να κάνει τη γεύση του αβοκάντο ελαφρώς πικρή ή να χαλάσει η υφή του. Επίσης, το αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ικανοποιητικό καθώς εξαρτάται από το πόσο άγουρα ή ώριμα είναι τα αβοκάντο σας.

Σε γενικές γραμμές, αυτό το κόλπο είναι μια καλή επιλογή αν χρειάζεστε γρήγορα μαλακό αβοκάντο για μια συνταγή. Ωστόσο, εάν θέλετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη γεύση και τη υφή, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να ωριμάσουν τα αβοκάντο σας, με φυσικό τρόπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ