Τι θα συμβεί στην Γη εάν χτυπηθεί από έναν γιγαντιαίο αστεροειδή – Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ

Μία πρόσκρουση αστεροειδούς στην Γη θα μπορούσε να είναι δυνητικά καταστροφική για τον πλανήτη και τους κατοίκους του. Αν είναι αρκετά μεγάλη και ισχυρή, μια πρόσκρουση από ένα γιγαντιαίο διαστημικό βράχο στην επιφάνεια της Γης θα μπορούσε να εξαφανίσει τεράστιες περιοχές, θέτοντας πόλεις, χώρες ή ακόμα και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε κίνδυνο ολικής καταστροφής.

Ευτυχώς, τα περιστατικά μετεωριτών είναι λίγα. Αν και χιλιάδες μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης και πετρωμάτων εισέρχονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη σε καθημερινή βάση, οι απτές απειλές είναι ελάχιστες.

Το τελευταίο σημαντικό περιστατικό συνέβη το 2013, όταν ένας αστεροειδής που είχε περίπου το μέγεθος ενός μικρού κτιρίου εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από την πόλη του Τσελιάμπινσκ, πριν διαλυθεί περίπου 20 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος. Αρκετοί μικρότεροι μετεωρίτες έπεσαν στην επιφάνεια, αν και δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Προσομοίωση δείχνει τι θα συμβεί εάν ένας γιγαντιαίος αστεροειδής πέσει στη Γη

Ένα βίντεο-προσομοίωση που δημοσιεύτηκε από τον «Rinón Curioso» -έναν λογαριασμό στο Twitter που «εστιάζει σε θέματα ενδιαφέροντος στους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς»- δείχνει τι θα συνέβαινε αν ένας αστεροειδής έφτανε ποτέ στην επιφάνεια της γης.

Στα τρομακτικά πλάνα, φαίνεται το γιγάντιο κομμάτι βράχου να χτυπάει την γη, με καταστροφικές συνέπειες να εκτυλίσσονται ακριβώς μπροστά στα μάτια του θεατή, ο οποίος βρίσκεται εντός εντός αεροπλάνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ