«Θηλάζω τον 4χρονο γιο μου αν και φρικάρει τους άλλους» – Δεν σκοπεύει να σταματήσει παρά την κριτική

Μία γυναίκα απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται επειδή εξακολουθεί να θηλάζει τον 4χρονο γιο της. Δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τον θηλασμό για όσο καιρό το θέλει το παιδί της.

Οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις γονέων μπορεί συχνά να προκαλέσουν σάλο στο διαδίκτυο. Αυτό συνέβη και με την ιστορία της 24χρονης Saskia. Παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να θηλάζει τον 4χρονο γιο της και δεν σκοπεύει να σταματήσει μέχρι να το «διαλέξει» το παιδί.

Η νεαρή μητέρα έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα στο TikTok και μοιράζεται τις ασυνήθιστες μεθόδους ανατροφής του παιδιού της. Εξηγεί ότι χρησιμοποιεί υφασμάτινες πάνες και αρνείται να αγοράσει στα παιδιά της παιχνίδια που τροφοδοτούνται με μπαταρίες.

Δεν σκοπεύει να σταματήσει

Βέβαια αυτό που προκάλεσε τις περισσότερες διαμάχες είναι η απόφασή της να συνεχίσει να θηλάζει τον γιο της, παρά το γεγονός ότι είναι 4 ετών. Αν και πολλοί δεν συμφωνούν με την προσέγγισή της, η Saskia, η οποία έχει αποκτήσει και την πέντε μηνών Octavia, ανέφερε ότι «δεν έχει σχέδια να σταματήσει».

«Σκοπεύω να θηλάζω για όσο διάστημα το επιλέξουν τα παιδιά μου. [Κατά τη γνώμη μου], τα ποσοστά θηλασμού στη χώρα μας [σ.σ. Βρετανία] είναι πολύ χαμηλά. Σε άλλους πολιτισμούς, υπάρχει μια διαφορετική άποψη. Στην Βρετανία θεωρείται αμφιλεγόμενο. Έχω κάνει κάποιους να σχολιάζουν ότι ο γιος μου είναι πολύ μεγάλος ή ότι είναι λάθος να θηλάζει στην ηλικία του, αλλά δεν σκοπεύω να το σταματήσω», παραδέχθηκε η δασκάλα από το Κεντ.

Η Saskia, η οποία καταγράφει το ταξίδι ανατροφής της μαζί με τον σύντροφό της Ben, 23 ετών, εξήγησε επίσης την απόφασή της να χρησιμοποιήσει υφασμάτινες πάνες για τα παιδιά της, καθώς είπε ότι δεν ήταν λάτρης των «χημικών στις πάνες μιας χρήσης». Σχετικά με το θέμα των παιχνιδιών με φως, η Saskia είπε ότι δεν θέλει τα παιδιά της να τα χρησιμοποιούν επειδή δεν ενθαρρύνουν τη «φαντασία».

Και πρόσθεσε: «Τα θορυβώδη, φανταχτερά φώτα είναι υπερβολικά διεγερτικά και συντριπτικά για τον εγκέφαλο και μπορούν να μειώσουν το εύρος προσοχής. Δεν υπάρχει φαντασία ή χρήση για το παιχνίδι εκτός του σκοπού του. Μπορούν να μειώσουν την κοινωνική αλληλεπίδραση και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, επειδή τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια έχουν δημιουργηθεί για να παίζονται ατομικά. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με αυτήν την άποψη ή να πιστεύουν ότι αρνούμαι στα παιδιά τη διασκέδαση».

Αν και πολλοί διαφωνούν μαζί εντούτοις η Saskia έχει ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης πίσω της, καθώς έχει βρει μια κοινότητα γονέων που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με αυτήν. Η ίδια εξήγησε: «Όλοι οι φίλοι μου είναι υποστηρικτικοί νομίζω επειδή είτε δεν είναι γονείς οι ίδιοι είτε γνωρίζουν το ιστορικό μου στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών. Ξέρουν ότι κάνω επιλογές που λαμβάνουν υπόψη αυτή τη γνώση και την περαιτέρω έρευνα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ