Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν είναι πολύ ειλικρινής

Αν έτυχε ποτέ να γνωρίστε έναν άνδρα που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ειλικρινής, τότε θα ξέρετε τι σημαίνει απογοήτευση.

Οι άνδρες που είναι βαθιά αγχωμένοι αλλά δεν μιλούν ποτέ γι’ αυτό, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές

Μια σχέση με ένα ανέντιμο άτομο συνεπάγεται ένα πλήθος από παραπλανητικές δηλώσεις, αθέτηση υποσχέσεων, ή ακόμη και απερίφραστα ψέματα.

Τη μια στιγμή, όλα φαίνονται καλά, την επόμενη, σε κάνουν να αμφισβητείς για τα πάντα.

Εάν οι ανάγκες ενός άνδρα δεν ικανοποιούνται σε μια σχέση, θα εμφανίζει σχεδόν πάντα αυτές τις 7 συμπεριφορές

Η ανεντιμότητα μπορεί να μην είναι μια ξεκάθαρη ψυχολογική ή ψυχιατρική παθογένεια, όμως μπορεί σίγουρα να επηρεάσει την ψυχική υγεία και τις σχέσεις των ανθρώπων.

Θυμηθείτε, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και όλα έχουν να κάνουν και με το πλαίσιο.  Αλλά η κατανόηση των ψυχολογικών ενδείξεων θα μπορούσε να μας προσφέρει ουσιαστικές πληροφορίες. Λοιπόν, ας αναλύσουμε τα  μερικά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν είναι ένα πολύ ειλικρινής, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Οι άνθρωποι που μένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές (χωρίς να το καταλαβαίνουν)

Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν είναι πολύ ειλικρινής

  • Οι ιστορίες που σας λένε αλλάζουν
  • Συχνά είναι υπερβολικά αμυντικοί
  • Αποφεύγουν την οπτική επαφή
  • Δεν νιώθουν άνετα με τη σιωπή
  • Προσπαθούν να αντισταθμίσουν τα ψέματα δείχνοντας υπερβολική γενναιοδωρία
  • «Ξεχνούν» σημαντικές λεπτομέρειες
  • Είναι πάντα το θύμα

Πώς εκφράζονται τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν έχετε να κάνετε με έναν τίμιο και ειλικρινή άνθρωπο:

Οι ιστορίες που σας λένε αλλάζουν

Η ασυνέπεια στις ιστορίες που λένε οι άνθρωποι,  μπορεί να δημιουργήσουν ένα αίσθημα σύγχυσης ή αυτό-αμφισβήτησης.

Η ανεντιμότητα σε αυτήν τη μορφή δεν είναι απαραίτητα σημαντικό ψέμα, αλλά συχνά για μικρές ίνες που είναι ευκολότερο να ξεφύγουν με. Η ανεντιμότητα αυτής της μορφής, δεν είναι ξεκάθαρη και φανερή, αλλά συχνά είναι ύπουλη και ανεπαίσθητη.

Θυμηθείτε, όλοι κάνουν λάθη και η μνήμη δεν είναι πάντα τέλεια. Αλλά αν αυτή η συμπεριφορά είναι συνεχής και οι ιστορίες που σας λένε αλλάζουν με τρόπους που φαίνεται να τους  ωφελούν ή να τους γλιτώνουν από  την αντιπαράθεση, θα μπορούσε να είναι σημάδι ατιμίας.

Συχνά είναι υπερβολικά αμυντικοί

Οι άνθρωποι που δεν διέπονται από ειλικρίνεια, μπορεί όταν έρθουν αντιμέτωποι με μία ερώτηση που μπορεί να τους εκθέσει, να γίνουν υπερβολικά αμυντικοί.

Αν μια απλή ερώτηση τους κάνει να αντιδρούν με έχθρα ή με μία πολύ λεπτομερή εξήγηση, αυτό σηματοδοτεί την έλλειψη ειλικρίνειας.

Η αμυντική τους αντίδραση μπορεί να είναι η προσπάθεια εκτροπής της προσοχής από την ανεντιμότητά τους. Σε τέτοιες καταστάσεις, μπορεί ο άλλος να σας κάνει να νιώθετε ότι είστε «ο κακός της ιστορίας», επειδή κάνετε απόλυτα λογικές ερωτήσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις στιγμές που γίνεται αμυντικός. Ωστόσο, αν η αμυντικότητα γίνεται σταθερό  πρότυπο συμπεριφοράς, μπορεί να είναι σημάδι ανεντιμότητας.

Αποφεύγουν την οπτική επαφή

Η επαφή με τα μάτια είναι μια από τις πιο βασικές μορφές της ανθρώπινης επικοινωνίας.  Όταν ένας άνδρας αποφεύγει συνεχώς το βλέμμα σας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, ειδικά όταν συζητάτε σημαντικά ή σοβαρά θέματα, θα μπορούσε να σας δείχνει με τον τρόπο αυτό ότι δεν είναι ειλικρινής.

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σταματήσουν να κοιτάζουν κάποιον όταν προσπαθούν να κρύψουν κάτι.

Αυτό συμβαίνει επειδή η διατήρηση της επαφής με τα μάτια, όταν κάποιος ψεύδεται, μπορεί να είναι διανοητικά επαχθής. Το γνωσιακό φορτίο της κατασκευής μιας ιστορίας και  ταυτόχρονα της διατήρησης της επαφής με τα μάτια, μπορεί να είναι πάρα πολύ απαιτητικό οδηγώντας το άτομο ασυναίσθητα σε  συχνές αποστροφές του βλέμματος.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια δεν είναι αυτόματα ανέντιμοι.  Πολιτισμικά πρότυπα, προσωπικά επίπεδα άνεσης, ακόμη και ορισμένες νευροποικίλες συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν  την επαφή με τα μάτια και την άνεση του ανθρώπου με αυτή.

Έτσι, αν και αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ανεντιμότητας, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη το πλαίσιο και τα φυσιολογικά μοτίβα συμπεριφοράς του ατόμου.

Δεν νιώθουν άνετα με τη σιωπή

Περιστασιακά, η σιωπή μπορεί να γίνει για όλους αμήχανη. Όμως, αν προσέξετε ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συναλλάσσεστε μοιάζει ιδιαίτερα ανήσυχος κατά τη διάρκεια αυτών των ήσυχων στιγμών, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ανεντιμότητας.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που δεν είναι ειλικρινείς, να νιώθουν την ανάγκη να γεμίσουν τη σιωπή, ακόμη και όταν δεν χρειάζεται.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή ανησυχούν ότι η σιωπή μπορεί να σας οδηγήσει στο να αμφισβητήσετε ή να σκεφτείτε περισσότερο τι έχουν πει.

Θεωρούν ότι, γεμίζοντας τη σιωπή θα αποσπάσουν την προσοχή σας από τις μισές αλήθειες και τις ανακρίβειες που σας έχουν πει.

Προσπαθούν να αντισταθμίσουν τα ψέματα δείχνοντας υπερβολική γενναιοδωρία

Δεν είναι υπέροχο να πλημμυρίζεις με δώρα και καλοσύνη; Σίγουρα είναι, αλλά μερικές φορές, μια υπεραφθονία της γενναιοδωρίας μπορεί να καμουφλάρει ανέντιμες συμπεριφορές.

Ένας άνδρας που δεν είναι ειλικρινής, μπορεί να χρησιμοποιεί μεγάλες χειρονομίες ή υπερβολική ευγένεια για να σας αποσπάσει την προσοχή από την ανεντιμότητα του.

Είναι σαν μαγικό κόλπο: ενώ επικεντρώνεσαι στο εξαιρετικό δώρο ή την ημερομηνία της έκπληξης, τόσο λιγότερο μπορεί να προσέξετε τις μισές αλήθειες ή τις ανακολουθίες στις ιστορίες του.

Αλλά μην βγάζετε συμπεράσματα κάθε φορά που λαμβάνετε ένα δώρο. Η γενναιοδωρία είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό με το οποίο  πολλοί άνθρωποι τυχαίνει να έχουν γεννηθεί. Η γενναιοδωρία συνιστά προειδοποιητικό σημάδι όταν χρησιμοποιείται δεξιοτεχνικά για να αποσπάσει την προσοχή από αμφισβητούμενη συμπεριφορά, ή όταν μοιάζει περισσότερο με τεχνική χειραγώγησης, παρά με ουσιαστική έκφραση γενναιοδωρίας.

«Ξεχνούν» σημαντικές λεπτομέρειες  

Όλοι έχουμε βιώσει αυτές τις συζητήσεις όπου… κάτι δεν πάει καλά. Ακούτε μια ιστορία, αλλά μοιάζει να της  λείπουν κομμάτια.

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο σημάδι ενός ανέντιμου ατόμου. Μπορεί να σας πουν για την ημέρα τους ή για ένα συγκεκριμένο γεγονός, αλλά συνήθως αφήνουν έξω τις απαραίτητες λεπτομέρειες – ειδικά εκείνες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους κάνουν να φαίνονται λιγότερο καλοί.

Φανταστείτε να ακούτε για τη βραδιά εξόδου ενός φίλου. Σας λέει για το καταπληκτικό εστιατόριο που πήγε και το νόστιμο φαγητό που έφαγε. Αλλά αργότερα, ανακαλύπτεις από κάποιον άλλο ότι ήταν σε ένα ραντεβού – μια λεπτομέρεια που τον βόλευε να μην πει.

Το να παραλείπεις σημαντικές λεπτομέρειες αποτελεί μια ανεπαίσθητη μορφή ανεντιμότητας και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από ό, τι τα απερίφραστα ψέματα.

Αλλά αν παρατηρήσετε ότι αυτό συμβαίνει διαρκώς, μπορεί να είναι σημάδι ότι ο εν λόγω άνδρας δεν είναι εντελώς ειλικρινής.

Είναι πάντα το θύμα

Η ζωή είναι δύσκολη για όλους και ερχόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις. Αν έχετε να κάνεις με έναν άνδρα που συνεχώς αυτοχαρακτηρίζεται ως το θύμα, μπορεί να είναι καιρός να αμφισβητήσετε  την ειλικρίνειά του.

Αν ποτέ δεν αναγνωρίζει τα λάθη του,  αν μεταθέτει τις ευθύνες στους άλλους, αν στρεβλώνει  κάθε κατάσταση γύρω ώστε  να το κάνει να βγαίνει πάντα «από πάνω»,  μπορεί να προσπαθεί να χειραγωγήσει την αντίληψή σας.

Πρέπει να είστε υποψιασμένοι και να καταλαβαίνετε πότε κάποιος χρησιμοποιεί τις δυσκολίες που έχει περάσει για να στρεβλώνει την κρίση σας. Είναι κρίσιμο να παραμένετε  ακλόνητοι και να μην επιτρέπετε σε τέτοιες τακτικές να θολώνουν την κρίση σας ή να μεταβάλλουν την αντίληψή σας για την πραγματικότητα.

Σας  αξίζει ειλικρίνεια και ακεραιότητα στις σχέσεις.

Tip: Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Εν κατακλείδι, τα  συναισθήματά σας παίζουν κρίσιμο ρόλο. Αν κάτι δεν το νιώθετε σωστό,  είναι σημαντικό να δώσετε την  προσοχή σας σε αυτό.  Η διαίσθησή μας είναι ένα ισχυρό εργαλείο, που χτίζεται από τις εμπειρίες του παρελθόντος μας και τις παρατηρήσεις του υποσυνείδητου.

Έτσι, αν αισθάνεστε συνεχώς ανήσυχοι ή καχύποπτοι για την ειλικρίνεια ενός ανθρώπου, μην αγνοείτε αυτά τα συναισθήματα. Φυσικά, η διαίσθηση δεν είναι αλάθητη, και είναι σημαντικό να μην σχηματίζουμε συμπεράσματα που θα βασίζονται μόνο στα συναισθήματα.

Αλλά σε συνδυασμό με τα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορεί να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό σχετικά με τη συμπεριφορά ενός ανέντιμου ανθρώπου.

Να θυμάστε ότι η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης. Αξίζει να αφιερωθεί χρόνος και προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι το θεμέλιο είναι ισχυρό και γνήσιο και κανείς δεν πρέπει να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ