Συνταγή για πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με γλυκοπατάτες και μπρόκολο

Αυτή η συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με γλυκοπατάτες και μπρόκολο είναι ο ορισμός της ευκολίας! Τα μπουτάκια κοτόπουλου και οι γλυκοπατάτες γίνονται τραγανά στο φούρνο, ενώ το μπρόκολο ψήνεται δίπλα μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο για ομοιόμορφο μαγείρεμα και εύκολο καθάρισμα.

Μυστικό από επαγγελματίες σεφ: Τοποθετήστε τα μπουτάκια κοτόπουλου στις γωνίες του ταψιού, όπου υπάρχει περισσότερη ροή αέρα, για τραγανή πέτσα.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλο και πέτσα (περίπου 170 γρ. το καθένα), καθαρισμένα από το περιττό λίπος
  • 500 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κουταλιές σούπας καυτερή πάστα τσίλι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 225 γρ. μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό πλήρους γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες

Προετοιμασία:

  1. Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο και προθερμάνετε στους 230°C.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τις γλυκοπατάτες με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά σούπας πάστα τσίλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και κύμινο μέχρι να καλυφθούν.
  3. Απλώστε τα ομοιόμορφα με ένα μπούτι κοτόπουλου (με την πέτσα προς τα πάνω) σε κάθε γωνία του ταψιού.

Ψήσιμο:

  1. Τοποθετήστε το μπρόκολο στο κέντρο του ταψιού μέσα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου μήκους 40 εκ.
  2. Περιχύστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σηκώστε τις δύο μακριές πλευρές του αλουμινόχαρτου μέχρι να ενωθούν οι άκρες.
  3. Διπλώστε, κλείστε και σφραγίστε τις άκρες. Τοποθετήστε το πάνω στο ταψί με το κοτόπουλο και τις γλυκοπατάτες.
  4. Ψήστε μέχρι η θερμοκρασία στα πιο χοντρά μέρη του κοτόπουλου να είναι 74°C και οι γλυκοπατάτες να μαλακώσουν, για 20 έως 25 λεπτά.

Σερβίρισμα:

  1. Απλώστε 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι σε κάθε από τα 4 πιάτα. Τοποθετήστε ένα μπούτι κοτόπουλου σε κάθε πιάτο.
  2. Αφαιρέστε το μπρόκολο από το αλουμινόχαρτο και προσθέστε το στο μείγμα γλυκοπατάτας.
  3. Προσθέστε το μέλι και 1 1/2 κουταλιά της σούπας καυτερή πάστα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  4. Μοιράστε το μείγμα λαχανικών στα πιάτα.
  5. Περιχύστε τυχόν υπόλοιπα υγρά από το ταψί πάνω από το κοτόπουλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ