Συνταγή για σουβλάκι κοτόπουλο: Ένα εύκολο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα

Αναζητάτε ένα εύκολο, νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό γεύμα; Το σουβλάκι κοτόπουλο στη σχάρα είναι η ιδανική επιλογή! Αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, εξαιρετικά νόστιμα και πανεύκολα στην παρασκευή τους.

Επιπλέον, οι ντομάτες που τα συνοδεύουν είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, όπως το λυκοπένιο και η λουτεΐνη, τα οποία βοηθούν στην προστασία των ματιών σας από τη φωτοευαισθησία – ο τέλειος συνδυασμός για αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1/2 μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 4 πίτες
  • Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά, για το σερβίρισμα
  • 8 καλαμάκια για σουβλάκια

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, κόλιανδρο, ρίγανη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Περάστε το σε καλαμάκια για σουβλάκια.
  3. Τοποθετήστε τις ντομάτες και το σκόρδο σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Διπλώστε και κλείστε το αλουμινόχαρτο για να σχηματίσετε ένα πουγκί.
  4. Τοποθετήστε το πουγκί και τα σουβλάκια στη σχάρα και μαγειρέψτε, ανακινώντας το πουγκί και γυρίζοντας τα σουβλάκια κατά διαστήματα, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά, για 8 έως 10 λεπτά.
  5. Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη σχάρα, αλείψτε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  6. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με τα υπόλοιπα 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μαζί με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε, ψήστε τις πίτες στη σχάρα μέχρι να ζεσταθούν, για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  7. Αλείψτε τις πίτες με γιαούρτι αν θέλετε, και στη συνέχεια γεμίστε τις με κοτόπουλο, ντομάτες και σαλάτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ