Συνταγή για γεμιστές πιπεριές: Ένα εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια

Αυτή η εύκολη συνταγή για γεμιστές πιπεριές θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο. Είναι νόστιμο, εύκολο και μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά στις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε κιμά γαλοπούλας αντί για μοσχαρίσιο, ρύζι κουνουπιδιού αντί για το κλασικό ρύζι και προσθέστε κολοκυθάκια και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας στο μείγμα.

Υλικά

  • 4 μεσαίου μεγέθους πιπεριές με τα κοτσάνια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κονσέρβα (425ml) ψιλοκομμένες ψητές ντομάτες, στραγγισμένες
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 120 γρ. φέτα τριμμένη (1 φλιτζάνι)

Οδηγίες

Προετοιμασία:

  1. Κόψτε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφήνοντας το κοτσάνι. Αφαιρέστε τους σπόρους και τις ίνες και πετάξτε τα.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει, για περίπου 6 λεπτά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 4 λεπτά.
  4. Ρίξτε τα επόμενα 6 υλικά και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό.
  5. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.

Γέμισμα και Ψήσιμο:

Μοιράστε το μείγμα του κιμά στις μισές πιπεριές (περίπου 1/2 φλιτζάνι σε κάθε μία). Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί διαστάσεων 23 x 33 εκ.

Ψήσιμο:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήστε τις πιπεριές για 10 λεπτά.
  2. Πασπαλίστε με τυρί τις πιπεριές και ψήστε τις για άλλα 20-35 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  3. Πασπαλίστε με ρίγανη και σερβίρετε.

Κατάψυξη και Ψήσιμο:

Τυλίξτε το ταψί με διπλή στρώση μεμβράνης και στη συνέχεια σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Καταψύξτε μέχρι και 1 μήνα.

Για να ξεπαγώσετε και να ψήσετε:

  1. Αφήστε τις γεμιστές πιπεριές να ξεπαγώσουν στο ψυγείο για 24 ώρες. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε το ταψί ξεσκεπασμένο στον πάγκο ενώ προθερμαίνεται ο φούρνος.
  2. Ψήστε τις πιπεριές για 20 λεπτά.
  3. Πασπαλίστε με τυρί τις πιπεριές και ψήστε τις για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  4. Πασπαλίστε με ρίγανη και σερβίρετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ