Απολαύστε ένα νόστιμο και ισορροπημένο γεύμα σε χρόνο ρεκόρ, χρησιμοποιώντας μόνο 5 υλικά (συν αλάτι, πιπέρι και λάδι). Επιλέξτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά σε συνδυασμό με τα λουκάνικα της αρεσκείας σας, για να απολαύσετε αυτό το νόστιμο και χορταστικό πιάτο.
Υλικά για τη συνταγή
- 450 γραμμάρια παπαρδέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
- 340 γραμμάρια λουκάνικα, κομμένα σε κομμάτια
- 3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 375 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
Οδηγίες
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα, κρατώντας στην άκρη ½ φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε. Προσθέστε πιπέρι και ανακατέψτε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά, το ½ φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε και ανακατέψτε απαλά. Χαμηλώστε τη φωτιά.
- Πασπαλίστε το τυρί πάνω από τα ζυμαρικά. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει το τυρί, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα ντοματίνια και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης η σάλτσα.
Διατροφική Αξία (ανά μερίδα):
- Θερμίδες: 516
- Λιπαρά: 18 γραμμάρια
- Χοληστερόλη: 155 mg
- Πρωτεΐνη: 31 γραμμάρια
- Υδατάνθρακες: 57 γραμμάρια
- Ζάχαρη: 5 γραμμάρια
- Φυτικές ίνες: 4 γραμμάρια
- Νάτριο: 606 mg