Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλο και φέτα

Απολαύστε ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα με κοτόπουλο σε λιγότερο από 30 λεπτά, χάρη στη συνταγή της Joanna Cismaru (Jo Cooks), συγγραφέα του βιβλίου “30-Minute One-Pot Meals” (Page Street Publishing, 2016).

Υλικά

  • 340 γραμμάρια μακαρόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 340 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
  • 280 γραμμάρια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 100 γραμμάρια μαύρες ελιές Καλαμών, σε φέτες
  • 115 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, τοποθετήστε τα μακαρόνια, 4 φλιτζάνια νερό και το ελαιόλαδο.
  2. Βράστε σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente. Το νερό θα πρέπει να εξατμιστεί εντελώς.
  3. Εάν μείνει νερό στην κατσαρόλα, στραγγίξτε τα μακαρόνια πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Προσθέστε τα ντοματίνια, το κοτόπουλο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τις ελιές και το τυρί φέτα. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Διατροφική Αξία ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 440
  • Λιπαρά: 17 γραμμάρια
  • Χοληστερόλη: 50mg
  • Πρωτεΐνη: 26 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 47 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 4 γραμμάρια
  • Νάτριο: 740mg

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ