Σκέφτεται να χωρίσει με την σύντροφό του λόγω της αυστηρής δίαιτας που κάνει – «Εγώ λατρεύω το φαγητό και εκείνη στα εστιατόρια πίνει μόνο νερό»

Η κοπέλα του, που κάνει αυστηρή δίαιτα, τρέφεται αποκλειστικά με λαχανικά, κοτόπουλο στον ατμό και θαλασσινά με λίγες θερμίδες.  Ο 24χρονος  άνδρας της ιστορίας, είναι λάτρης της καλής κουζίνας. Απολαμβάνει το φαγητό με κάθε ευκαιρία, σε γιορτές και ταξίδια.  Ακολουθεί ωστόσο ισορροπημένη διατροφή ενώ σέβεται τις διατροφικές συνήθειες των άλλων ανθρώπων.

Πήγε να πληρώσει στο σούπερ μάρκετ και η πιστωτική της κάρτα δεν έγινε δεκτή – «Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου ξόδεψε κρυφά 40.000 ευρώ, θέλω διαζύγιο»

Ο 24χρονος, θέλει όλοι του οι φίλοι να έχουν τη δυνατότητα να τρώνε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις αλλά και τις προτιμήσεις του. Έτσι, όταν ξεκίνησε η σχέση του με την 20χρονη Ζ., ούτε που φανταζόταν ότι οι διατροφικοί της περιορισμοί θα δημιουργούσαν τόσο μεγάλο πρόβλημα στην πορεία.

Η σύντροφός του δεν τρώει σχεδόν τίποτα

Συγκεκριμένα, εξηγεί ότι η Ζ δεν τρώει ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά (ούτε χωρίς γλουτένη), κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά, οτιδήποτε περιέχει αλεύρι.  Δεν τρώει τίποτα που θεωρείται «ανθυγιεινό» ή κατεψυγμένο. Η Ζ δεν τρώει φαγητό που έχει μείνει δύο μέρες στο ψυγείο. Το μόνο που τρώει, είναι κοτόπουλο στον ατμό, λαχανικά στον ατμό και φρούτα.

«Είμαι μια μητέρα που θήλαζα τον άνδρα μου» – Τώρα θέλουν και τέταρτο παιδί για να το κάνουν ξανά

Από τη στιγμή που η Z δεν τρώει ρύζι ή ζυμαρικά, δεν μπορούν να φάνε Κινέζικο, Γιαπωνέζικο ή Κορεάτικο φαγητό, όπως λέει. Η Ζ έχει αποκλείσει από τη διατροφή της τις πατάτες, το ρύζι, το ψωμί, τα ζυμαρικά, περιορισμός που αυτόματα  αποκλείει και το Ιταλικό, Γαλλικό και Αμερικάνικο φαγητό. Η άρνησή της να φάει αλεύρι ή μπαχαρικά, τους κάνει να αποκλείουν και την επιλογή του φαγητού της νότιας Ασίας.

Δεν τρώνε παγωτό, ούτε παγωμένο γιαούρτι, επειδή η Ζ δεν τρώει τίποτα γλυκό, ούτε και αν είναι με τεχνητά γλυκαντικά. Η Ζ δεν τρώει ούτε κέικ, όπως και σχεδόν κανένα γλυκό.

Χώρισε έπειτα από 5 χρόνια σχέσης λόγω απιστίας και έχασε 60 κιλά με 2 απλές συνήθειες – «Ήταν η καλύτερη ευκαιρία»

«Αρνείται να φάει τηγανιτά, επειδή έχουν πολύ λάδι και μία φορά δεν έφαγε ένα μούρο επειδή είχε ακουμπήσει πάνω του λίγο φυστικοβούτυρο», εξήγησε ο άνδρας.

Αν δεν βρει στο μενού κάτι που να περιλαμβάνεται στις διατροφικές της συνήθειες, πίνει μόνο… νερό

Ευτυχώς, δεν επιβάλλει τις διατροφικές της συνήθειες στον σύντροφό της και τον αφήνει να τρώει ό,τι του αρέσει. Όταν βγαίνουν για φαγητό και στο μενού δεν υπάρχει κάτι που να αντιστοιχεί στις προτιμήσεις της, πίνει απλώς νερό, ενώ το αγόρι της τρώει κανονικά.

Δεν υπάρχουν εστιατόρια που να ικανοποιούν τις διατροφικές προτιμήσεις της Ζ, η οποία δεν παραβαίνει ποτέ το πρόγραμμά της, ούτε στο ελάχιστο, οπότε προτιμά να μην φάει τίποτα. «Ο μόνος τρόπος για να φάει οτιδήποτε είναι να την αφήσω να διαλέγει το εστιατόριο, και πάντα καταλήγουμε σε κάποιο πανάκριβο και χλιδάτο, όπου σερβίρουν θαλασσινά», ομολογεί ο 24χρονος.

Απέρριψε 12 διαφορετικά εστιατόρια

Αν και ο άνδρας δεν έχει πρόβλημα που τα εστιατόρια που προτιμά η κοπέλα του, μιας και δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, επιμένει ότι εκείνο που τον ενοχλεί είναι οι «περίεργες» προτιμήσεις της. Μία φορά απόρριψε 12 διαφορετικά εστιατόρια και κατέληξαν σε κάποιο τροπικό. Δεν πιστεύει ότι τον εκμεταλλεύεται, αφού καμιά φορά είναι ο μόνος που τρώει όταν πηγαίνουν σε κάποιο εστιατόριο και εκείνη δεν βρίσκει κάτι να της αρέσει.

Ο άνδρας αγαπάει τα ταξίδια και τη γαστρονομία από διαφορετικές κουλτούρες αλλά στεναχωριέται που δεν μπορεί να τα απολαμβάνει μαζί με την Ζ., ενώ του λείπει και η συνήθεια που είχε σε προηγούμενες σχέσεις του, να μαγειρεύει μαζί με την κοπέλα του.

Αν το γεύμα δεν είναι κοτόπουλο στον ατμό, λαχανικά χαμηλά σε θερμίδες, ακόμη και ωμά θαλασσινά, η Ζ αρνείται να φάει εντελώς.  Η Ζ τηρεί ευλαβικά τις διατροφικές της συνήθειες. Πέρα από τα προβλήματα αυτά, ο άνδρας θεωρεί ότι η σχέση τους είναι τέλεια.

Νιώθει ότι είναι λάθος να πιστεύει ότι οι διατροφικοί περιορισμοί της Ζ είναι εμπόδιο στη σχέση τους, όμως σκέφτεται σοβαρά να τη χωρίσει.

Τι θα τον συμβουλεύατε να κάνει;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ