Πώς να αποθηκεύσετε τις μπανάνες για να μην μαυρίσουν γρήγορα

Οι μπανάνες είναι ένα αγαπημένο φρούτο, πλούσιο σε κάλιο και εύκολο να το μεταφέρουμε μαζί μας. Ωστόσο μπορεί να μαυρίσουν, να ωριμάσουν πολύ γρήγορα ή να αργήσουν να ωριμάσουν αρκετά. Όπως και τα αβοκάντο, έτσι και οι μπανάνες ακολουθούν το δικό τους χρονοδιάγραμμα, εμείς απλά τις απολαμβάνουμε.

Πώς να αποθηκεύετε το τυρί για να μην μουχλιάσει – Γιατί δεν πρέπει να το τυλίγετε με μεμβράνη

Παρόλα αυτά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μπανάνες με τέτοιο τρόπο ώστε να ελέγξετε τη διαδικασία ωρίμανσης τους και να τις διατηρήσετε φρέσκες και νόστιμες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πώς να αποθηκεύσετε τις μπανάνες

Οι μπανάνες, ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι όταν τις αγοράζετε, μπορούν να διατηρηθούν στον πάγκο της κουζίνας σας από 2 έως 6 ημέρες. Εάν έχετε πάντα μπανάνες στο σπίτι, αξίζει να επενδύσετε σε μια ειδική θήκη με γάντζο. Το κρέμασμα των μπανανών αποτρέπει τα μαύρα σημάδια που δημιουργούνται όταν τα φρούτα ακουμπάνε το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει επίσης να κρατάτε τις μπανάνες μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς η ζέστη του ήλιου μπορεί να τις ωριμάσει πολύ γρήγορα.

Μην αποθηκεύετε ποτέ τις ντομάτες στο ψυγείο, προειδοποιεί ειδικός

Όπως και με πολλά φρούτα, το ψυγείο και η κατάψυξη μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των μπανανών. Ωστόσο, αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο και όταν επιστρέψετε σπίτι δείτε ένα τσαμπί με μαυρισμένες μπανάνες στον πάγκο, υπάρχει πάντα μια λύση: να φτιάξετε banana bread.

Πώς να αποθηκεύσετε τις κομμένες μπανάνες

Οι κομμένες μπανάνες αποχρωματίζονται γρήγορα, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε να τις κόψετε μέχρι να είστε έτοιμοι να τις φάτε. Ωστόσο, μπορείτε να τις ραντίσετε με λίγο χυμό λεμονιού.

Τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε μαζί, σύμφωνα με ειδικό

Ακολουθώντας το κόλπο με το λεμόνι, βάλτε τις κομμένες μπανάνες στο ψυγείο, είτε τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη είτε σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Αποθηκευμένες με αυτόν τον τρόπο, οι κομμένες μπανάνες μπορούν να παραμείνουν φρέσκες για 3 έως 4 ημέρες.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μπανάνες στο ψυγείο;

Ναι, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μπανάνες στο ψυγείο. Απλώς έχετε κατά νου ότι το δροσερό, ξηρό κλίμα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, γι’ αυτό και οι μπανάνες δεν διατηρούνται στο ψυγείο στα σούπερ μάρκετ. Με άλλα λόγια, αν βάλετε πράσινες, άγουρες μπανάνες στο ψυγείο, είναι πιθανό να παραμείνουν έτσι.

Επιπλέον, αν τοποθετήσετε από νωρίς τις μπανάνες στο ψυγείο μπορεί τα φρούτα να καταστραφούν και να προκληθεί αυτό που είναι γνωστό ως «τραυματισμός ψύξης», το οποίο σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης και κάνει τις μπανάνες να έχουν πικρή γεύση.

Μπορείτε να παγώσετε τις μπανάνες;

Ναι, μπορείτε να καταψύξετε τις μπανάνες. Χτυπήστε τις κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ και θα έχετε ένα γλυκό, κρεμώδες αποτέλεσμα—ιδανικό για τη βάση ενός smoothie ή για να τις φάτε ως ένα είδος παγωτού μπανάνας.

Απλώς φροντίστε να περιμένετε μέχρι να ωριμάσουν τελείως οι μπανάνες σας πριν τις καταψύξετε, καθώς το κρύο της κατάψυξης θα σταματήσει τη διαδικασία ωρίμανσης της μπανάνας. Είναι καλύτερο να ξεφλουδίσετε και να κόψετε τις μπανάνες σε φέτες πριν τις καταψύξετε, ώστε να είναι εύκολο να τις δουλέψετε όταν είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.

Για να παγώσετε τις μπανάνες:

  1. Απλώστε τις φέτες σε ένα ταψί ή ταψί με λαδόκολλα και βάλτε τις στην κατάψυξη.
  2. Μόλις παγώσουν (δεν θα πάρει πολύ), μεταφέρετέ τα σε ένα κλειστό δοχείο ή πλαστική σακούλα. Αυτό το βήμα, αν και δεν είναι εντελώς απαραίτητο, θα εμποδίσει τις φέτες της μπανάνας να κολλήσουν μεταξύ τους και να σχηματίσουν μια μάζα.
  3. Μπορείτε να επισημάνετε το δοχείο με την ημερομηνία και την ποσότητα των μπανανών, έτσι ώστε οι πληροφορίες να είναι άμεσα διαθέσιμες όταν λαχταράτε το φρούτο.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες;

Το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες είναι σε έναν πάγκο, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες για περισσότερο

Μόλις οι μπανάνες είναι στο μέγιστο της ωρίμανσης, μπορείτε να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για αργότερα. Η θερμότητα και το φως του ήλιου επιταχύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης, επομένως κρατήστε τις μπανάνες σας σε δροσερό μέρος στην κουζίνα σας.

Πώς αποθηκεύετε τις μπανάνες για να παραμείνουν κίτρινες για περισσότερο

Το τύλιγμα των μίσχων ενός τσαμπιού μπανάνας σε πλαστικό διατηρεί τις μπανάνες φρέσκες και κίτρινες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στελέχη της μπανάνας παράγουν αέριο αιθυλένιο το οποίο εξαπλώνεται στο υπόλοιπο φρούτο επιταχύνοντας τη διαδικασία ωρίμανσης. Το πλαστικό παγιδεύει το αέριο, εμποδίζοντάς το να φτάσει στις μπανάνες και παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ