Περίπλοκο μαθηματικό παζλ δυσκολεύει τους χρήστες των social media – Mπορείτε να το λύσετε;  

Αυτό το περίπλοκο μαθηματικό παζλ έχει αφήσει άναυδους τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι περισσότεροι δυσκολεύονται πολύ να βρουν τη σωστή απάντηση. Εσείς μπορείτε να το λύσετε;

Έχετε υψηλό IQ αν λύσετε αυτό το μαθηματικό παζλ σε 12 δευτερόλεπτα

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς οι απαντήσεις δεν θα είναι προφανείς.

Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι όσο περισσότερο γυμνάζετε τον εγκέφαλό σας λύνοντας μαθηματικά παζλ, τόσο πιο έξυπνοι τείνετε να γίνετε.

Μαθηματικό παζλ για τους λάτρεις του Sudoku – Μπορείς να βρεις τον αριθμό που λείπει;

Τι συγκεκριμένο παζλ κοινοποιήθηκε στο X, πρώην Twitter, από τον χρήστη @briwe. Οι χρήστες καλούνται να λύσουν μία εξίσωση στην οποία υπάρχουν διάφορα αντικείμενα. Υπάρχουν τρία αθροίσματα που έχουν ήδη λυθεί και χρησιμεύουν ως βασικό στοιχείο για τη λύση της τελικής εξίσωσης.

Το μαθηματικό παζλ

Η πρώτη εξίσωση δείχνει τρία ξυπνητήρια, το άθροισμα των οποίο κάνει 6. Η επόμενη υπάρχει ένα ξυπνητήρι και δύο τραπέζια, με σύνολο 10. Το τρίτο άθροισμα δείχνει ένα τραπέζι, και 2 εξάδες από ρολά μπλε χαρτιού. Το σύνολο της πρόσθεσης είναι 16.

Από αυτά τα αθροίσματα πρέπει να βρείτε την απάντηση στην εξίσωσης, στην οποία υπάρχουν όλα αυτά τα αντικείμενα.

Μπορείτε να βρείτε την σωστή απάντηση;

Η απάντηση στο μαθηματικό παζλ

Από το πρώτα τρία αθροίσματα προκύπτει ότι ένα ξυπνητήρι ισούται με 2, ένα τραπέζι με 4 και μία εξάδα από ρολά μπλε χαρτιού με 6.

Ωστόσο πρέπει να παρατηρήσετε προσεκτικά την τελευταία εξίσωση. Καθώς τα τρία αυτά αντικείμενα είναι αλλαγμένα. Το ξυπνητήρι, που έδειχνε 02:00 και ήταν ίσο με 2, έχει αλλάξει και δείχνει 05:00, άρα πλέον ισούται με 5. Αντίστοιχα το τραπέζι με τρία πόδια ισούται με 3 και η τετράδα από ρολά μπλε χαρτιού ισούται με 4.

Άρα η τελική εξίσωση γίνεται: 4 + (3×5) = 19. Η σωστή απάντηση είναι 19.

Πηγή: FOXreport.gr

NASA – James Webb: Μοναδικές φωτογραφίες ενός αστεριού που εκρήγνυται – Μοιάζει με χριστουγεννιάτικο στολίδι

«Τεμπελιάζει» το ChatGPT; Έρευνα της OpenAI έπειτα από δεκάδες αναφορές χρηστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ