Παράτησε την δουλειά της ως δικηγόρος για να γίνει προξενήτρα – «Ο νόμος ήταν ένας σκοτεινός κόσμος»

Την απόφαση της να παρατήσει το επάγγελμα της ως δικηγόρος μετά από 14 χρόνια μοιράστηκε η 48χρονη Αν Παρνές, η οποία κατέληξε τελικά να γίνει προξενήτρα. «Ο νόμος ήταν ένας σκοτεινός κόσμος», λέει η 48χρονη, που διαμένει στην Νέα Ορλεάνη.

«Έγινα δικηγόρος γιατί ήθελα να επηρεάσω θετικά τις ζωές άλλων ανθρώπων. Πέρασα μεγάλο μέρος της καριέρας μου διώκοντας ανήλικους παραβάτες και χειριζόμενη διαδικασίες επείγουσας απομάκρυνσης παιδιών που υπέστησαν κακομεταχείριση», σημείωσε η 48χρονη.

Και συνέχισε: «Ένιωθα ότι άλλαζα τον κόσμο, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βαρύ ήταν όλο αυτό. Χειριζόμουν πολύ τραυματικές υποθέσεις σχετικά με την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών, και ήταν δύσκολο να το αποτινάξω. Είχα δύο μικρά παιδιά εκείνη την εποχή, και άρχισα να τον νιώθω ως έναν σκοτεινό κόσμο για να ζει κανείς».

«Άρχισα να φλερτάρω με την ιδέα να αλλάξω την καριέρα μου το 2013»

Τελικά από το 2013 η Αν Παρνέας άρχισε να σκέφτεται να αλλάξει καριέρα και με τι άλλο θα μπορούσε να ασχοληθεί επαγγελματικά. «Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, άνθρωποι στη ζωή μου με καλούσαν κάθε ώρα της μέρας για τα προβλήματα της σχέσης τους. Σκέφτηκα τι είδους επιχείρηση θα μπορούσα να ξεκινήσω γύρω από την αγάπη», σημείωσε η 48χρονη.

Στη συνέχεια έλαβε πιστοποιητικό life coach και εργαζόταν ακόμη ως δικηγόρος. Ξεκίνησε να βοηθάει ανθρώπους, που ήταν μόνοι να επιστρέψουν στα ερωτικά ραντεβού και το φλερτ. «Όλοι με τους οποίους συνεργάστηκα είχαν ένα κοινό πρόβλημα: Ήταν όλοι απογοητευμένοι με τα διαδικτυακά ραντεβού. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να ξεκινήσω τη δική μου εταιρεία προξενιών», ανέφερε η 48χρονη.

Τελικά το 2017 παράτησα την καριέρα της ως δικηγόρος και έγινε προξενήτρα πλήρους απασχόλησης. «Είμαι τόσο χαρούμενος που το έκανα. Είναι πιο ικανοποιητική (σ.σ. δουλειά) από όσο ήταν ποτέ η παλιά μου δουλειά. Το να φύγω από τη νομική ήταν μεγάλο ρίσκο, αλλά ήμουν πρόθυμη να το πάρω. Πριν από αυτό το άλμα σταδιοδρομίας, δεν είχα επαγγελματική κατάρτιση», είπε η Αν Παρνές.

Άρχισε να πηγαίνει σε συνέδρια, να επικοινωνεί με ανθρώπους που είχαν εταιρείες για προξενιά και προσπάθησε να καταλάβει τι χρειάζεται για να πετύχει στην νέα της δουλειά. «Επειδή άφηνα μια μισθωτή δουλειά για να γίνω επιχειρηματίας, αρχικά έκανα μια περικοπή μισθού, η οποία ήταν εφικτή κυρίως λόγω της οικονομικής υποστήριξης από τον σύζυγό μου εκείνη την εποχή. Μου πήρε ένα χρόνο για να μπορέσω να πληρώσω τον εαυτό μου. Πριν από αυτό, όσα χρήματα έβγαζα τα έριχνα πάλι στις δραστηριότητες της επιχείρησης», σημείωσε η 48χρονη.

Βρήκε πελάτες από την περιοχή της

Όπως είπε η Αν Παρνέας οι πρώτοι πελάτες της ήταν από την κοινότητα της Νέας Ορλεάνης αφού εκεί είχε ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και γνώριζε άτομα που την βοήθησαν να διαφημίσει την επιχείρηση της.

«Ο πρώτος μου πελάτης ήταν κάποιος με τον οποίο έπαιζα τένις και ο δεύτερος πελάτης μου ήρθε ως σύσταση από τον προπονητή μου στο γυμναστήριο. Βρήκα τρόπους να είμαι παρούσα σε τοπικές δραστηριότητες στη γειτονιά, σε συναντήσεις του εμπορικού επιμελητηρίου και σε εκδηλώσεις δικτύωσης», υπογράμμισε η 48χρονη.

Πώς εργάζεται

Οι πελάτες της κυμαίνονται από 29 έως 77 ετών και συνήθως είναι αρκετά απασχολημένοι για να ασχοληθούν με εφαρμογές γνωριμιών. «Όταν εργάζομαι με έναν πελάτη, τον βάζω να συμπληρώσει ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο για να καταλάβω τι ψάχνουν. Θέλω να ξεκαθαρίσω το όραμα και τις αξίες τους, καθώς και τα χαρακτηριστικά που αναζητούν σε έναν σύντροφο», εξήγησε η 48χρονη.

«Μετά από αυτό, ψάχνω στη βάση δεδομένων μας και συνομιλώ με άλλους προξενητές για να βρω άτομα που θα ήταν καλός σύντροφος για τον πελάτη μου. Θα πω στον πελάτη μου για τον υποψήφιο ταίριασμα και αν και τα δύο άτομα συμφωνήσουν να συναντηθούν, θα κανονίσουμε το πρώτο τους ραντεβού», ανέφερε η Αν Παρνές.

«Δεν έχεις αφεντικό να σου λέει τι να κάνεις»

Η 48χρονη σημείωσε ότι ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης δεν έχει αφεντικό να της λέει τι να κάνει και γι’ αυτό χρειάζεται πειθαρχία και δομής στον τρόπο που εργάζεται. «Το μεγαλύτερο όφελος από τη δημιουργία μιας επιχείρησης είναι ότι τα κέρδη σας έχουν ατελείωτες δυνατότητες. Τώρα βγάζω περισσότερα χρήματα από όσα θα έβγαζα ποτέ ως δικηγόρος», είπε η 48χρονη.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι το επάγγελμα του δικηγόρου και της προξενήτρας έχουν πολλές ομοιότητες. «Και στα δύο επαγγέλματα, η επικοινωνία είναι κρίσιμη. Είτε μιλάω με έναν μάρτυρα ως κατηγορούσα αρχή είτε με έναν πελάτη που ψάχνει ταίρι, είναι σημαντικό να δείχνεις ενσυναίσθηση, να ακούς την ιστορία του και να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές», σημείωσε η Αν Παρνές.

«Έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι δεν λένε πάντα ό,τι θέλουν, και το να είσαι καλός στην επικοινωνία σημαίνει να ανακαλύπτεις κίνητρα και συναισθήματα ενώ τους κάνεις να ανοιχτούν περισσότερο στην πορεία», ανέφερε η 48χρονη.

«Στην παλιά μου δουλειά, η συνεργασία με πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων σε διαφορετικές καταστάσεις με βοήθησε να νιώσω άνετα σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Δεν υπάρχει τίποτα που θα πει κάποιος που θα με εκπλήξει μετά από αυτό που έχω δει ως δικηγόρος, κάτι που με βοηθά να συνεργάζομαι με πελάτες τώρα που μπορεί να ντρέπονται ή να δυσκολεύονται να πουν τις προτιμήσεις ή τις ανάγκες τους σε ένα ραντεβού», είπε η 48χρονη.

Η συμβουλή της σε όσους θέλουν να αλλάξουν καριέρα

«Αν θέλετε να αλλάξετε καριέρα, μην περιορίζετε τις ιδέες σας για το τι θα μπορούσατε να κάνετε στη συνέχεια. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα καριέρα, ξεκινήστε κάνοντας ερωτήσεις στον εαυτό σας σχετικά με τις φυσικές σας ικανότητες, αξίες και ενδιαφέροντα. Ζητήστε από τους φίλους σας να σας βοηθήσουν», υπογράμμισε η 48χρονη.

Μάλιστα λέει ότι όταν τα αρνητικά σε μία εργασία ξεπερνούν τα θετικά τότε ίσως να χρειάζεται να σκεφτείτε την αλλαγή καριέρας. «Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν σας αρέσουν στη δουλειά σας. Αλλά όταν τα αρνητικά υπερτερούν των θετικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο να αλλάξετε καριέρα. Είμαι για πάντα χαρούμενη που το έκανα», τόνισε η Αν Παρνές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ