Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει την γάτα σε 9 δευτερόλεπτα

Μία νέα οπτική ψευδαίσθηση έχει κάνει τους χρήστες του διαδικτύου να σπάνε το κεφάλι τους. Ακόμη και οι πιο έμπειροι στην επίλυση γρίφων έχουν μπερδευτεί και δεν μπορούν να την λύσουν.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε τις δεξιότητες του Σέρλοκ Χολμς μπορείτε να βρείτε την μέλισσα σε 9 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα χωράφι.  Είναι γεμάτο με γρασίδι και με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι περίεργο στον χώρο, εκτός από ξερόχορτα.  Ωστόσο, αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι ένα αξιολάτρευτο γατάκι κρύβεται στην φωτογραφία. Είστε έτοιμοι να το εντοπίσετε;

Κοιτάξτε την εικόνα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και προσπαθείτε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται παράξενα. Έχετε μόνο 10 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο όσοι έχουν ματιά κυνηγού μπορούν να βρουν την ζέβρα σε 8 δευτερόλεπτα

γάτα οπτική ψευδαίσθηση

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπράβο σε όσους βρήκαν τη γάτα! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε το ζωάκι μέσα σε 10 δευτερόλεπτα δείτε την λύση παρακάτω.

γάτα οπτική ψευδαίσθηση

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ