Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο όσοι έχουν ματιά κυνηγού μπορούν να βρουν την ζέβρα σε 8 δευτερόλεπτα

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας με την νέα οπτική ψευδαίσθηση που σαρώνει στο διαδίκτυο;

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο 1 στους 10 ανθρώπους μπορεί να βρει το ποντίκι σε 6 δευτερόλεπτα

Χρειάζεται να έχετε πολύ καλή παρατηρητικότητα και όραση για να καταφέρετε να την λύσετε. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε την αφρικανική σαβάνα και ένα κοπάδι άγριων ζώων. Κάπου ανάμεσα τους κρύβεται και μία ζέβρα.

Μόνο οι εξαιρετικά παρατηρητικοί άνθρωποι θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα. Είστε έτοιμοι; Έχετε 8 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Ανήκετε στο 3% των ανθρώπων που είναι διάνοιες εάν βρείτε το μπαλόνι σε 7 δευτερόλεπτα
Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Ingo Gerlach

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε όραση ντετέκτιβ θα βρείτε την γάτα σε 7 δευτερόλεπτα

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Ο χρόνος τελείωσε! Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Όσοι δεν βρήκαν την ζέβρα μπορούν να δουν την λύση στην παρακάτω εικόνα.

Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Ingo Gerlach

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ