«Έχασα 95 κιλά με αυτή την επικίνδυνη δίαιτα – Το έκανα για την γυναίκα μου και το μελλοντικό μου παιδί» – Η εξομολόγηση 28χρονου

Ο Isaiah Caldwell είναι ένας 28χρονος πωλητής στον χώρο της τεχνολογίας, ο οποίος, αφού ήρθε αντιμέτωπος με μία σκληρή αλήθεια, έκανε μία ριζική αλλαγή στη ζωή και την διατροφή του.

«Έχασα 98 κιλά τρώγοντας αυτό το σνακ κάθε μέρα για να αντιμετωπίσω τις λιγούρες» – Όσα αποκαλύπτει γυναίκα που έμεινε «μισή»

Ο άνδρας από το St. Louis, έχασε 95 κιλά μέσα σε δύο χρόνια, έπειτα από προειδοποίηση των γιατρών ότι η παχυσαρκία του μπορεί να ευθύνεται για προβλήματα γονιμότητας.

Η κρεατοφαγική δίαιτα 

O Caldwell ξεκίνησε μία κρεατοφαγική διατροφή, αποτελούμενη αποκλειστικά από κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα, όπως αυγά και γαλακτοκομικά.

Μέσα σε δύο χρόνια, ο Caldwell, ο οποίος ζύγιζε 196 κιλά και έχει ύψος 1.83 εκ., έχασε περίπου το μισό σωματικό του βάρος.

Μετά την απώλεια βάρους, ο άνδρας δηλώνει χαρούμενος, υγιής και έτοιμος να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την απόκτηση ενός παιδιού με την 29χρονη σύζυγό του, Αμάντα. «Η απόκτηση ενός παιδιού μας έχει γίνει εμμονή. Είμαστε ενθουσιασμένοι», εξήγησε ο Caldwell στο δίκτυο SWNS.

«Προτού υποψιαστούμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν ζητήματα γονιμότητας, ήδη προσπαθούσαμε επί έναν χρόνο. Ήξερα πως ό,τι και αν χρειαζόταν να κάνω ώστε να αυξήσω τις πιθανότητες, θα το έκανα».

Τα θεαματικά αποτελέσματα από τη δίαιτα

Ξεκινώντας τη δίαιτα που του άλλαξε τη ζωή, ο Caldwell ξέχασε πολλά από τα αγαπημένα του φαγητά. «Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Απαιτεί αυτοπειθαρχία και ισχυρό αυτό-έλεγχο», παραδέχτηκε.

Ύστερα από έναν μήνα αποκλειστικής διατροφής με μπριζόλες και στήθος κοτόπουλου, ο Caldwell ενθουσιάστηκε, ανακαλύπτοντας ότι απαλλάχθηκε από περισσότερα από 9,5 κιλά. Αυτό του έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσει για ακόμη έναν μήνα, με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη 10 κιλά. Τότε ήταν που αποφάσισε να ακολουθήσει την δίαιτα για τα καλά.

«Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Η ψυχολογία μου ήταν πολύ καλύτερη, η σύγχυση του μυαλού μου εξαφανίστηκε. Ένιωθα απίστευτα καλύτερα», θυμάται ο Caldwell.

Ανάγκη ποικιλίας στη διατροφή

«Βέβαια θα ήταν αδύνατον να συνεχίσω να τρέφομαι αποκλειστικά με κρέας». Μετά από 10 μήνες, και έχοντας χάσει πάνω από 45,5 κιλά, άρχισε να τρώει φρούτα, ενώ ξεκίνησε εντατική προπόνηση, χάνοντας συνολικά 65 κιλά. Με δίαιτα και άσκηση, πέτυχε τελικά τη συνολική απώλεια 95 κιλών.

«Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, γνωρίζω καλά πώς νιώθει», λέει ο Caldwell. Μού έμοιαζε ακατόρθωτο, αλλά όλοι μπορούμε.

Διχάζει η κρεατοφαγική δίαιτα

Η κρεατοφαγική δίαιτα έχει τους επικριτές της. Ωστόσο, έχει σημειωθεί ότι, οδηγεί σε απώλεια βάρους, καλύτερη διάθεση, ρύθμιση του σακχάρου. Ειδικοί της κλινικής Cleveland, προειδοποιούν για τους κινδύνους αυτής, όπως και κάθε δίαιτας που αποκλείει ολόκληρες ομάδες τροφίμων, καθώς η έλλειψη φυτικών ινών και η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένου λίπους, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση στη ζωή του Caldwell είναι πλέον, η απόκτηση του πολυπόθητου παιδιού. «Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι, θα κάνω τις εξετάσεις που πρέπει, αλλά αύξησα τις πιθανότητες που ήταν μηδενικές», είπε ο Caldwell. «Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρούμε έναν τρόπο να γίνουμε γονείς ό,τι κι αν γίνει».

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ