Μυστηριώδες σημείωμα με την υπογραφή του Τζέιμς Μποντ – Βρέθηκε σε κάστρο 400 ετών

Ένα παλιό σημείωμα από την δεκαετία του 1960 που φέρει την υπογραφή του Βρετανού κατασκόπου, Τζέιμς Μποντ ανακαλύφθηκε σε μπουκάλι κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε ένα κάστρο 400 ετών που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας. Τώρα οι λάτρεις της ιστορίας προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο και να μάθουν από πού προήλθε.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να ρίξουμε φως σε ένα μυστηριώδες σημείωμα που ανακαλύφθηκε όταν βγήκαν τα τούβλα σε ένα τζάκι στον πρώτο όροφο του διαμερίσματος των αξιωματικών στο κάστρο Ελισάβετ», ανέφερε στο Instagram αυτή την εβδομάδα η Jersey Heritage, μια ομάδα ιστορικής διατήρησης.

Οι λέξεις «007 Τζέιμς Μποντ» αναγράφονται στο κιτρινισμένο κομμάτι χαρτί. Επίσης έχει σημειωθεί η ημερομηνία «26 Φεβρουαρίου 1966», δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση κεραυνός».

Το σημείωμα του Τζέιμς Μποντ.
Το σημείωμα του Τζέιμς Μποντ.

Στο σημείωμα υπάρχει και ένα υστερόγραφο που αναφέρει: «Μυστικός πράκτορας. Μην το πείτε σε κανέναν». Στο μπουκάλι υπάρχουν επίσης αρκετές σελίδες από την έκδοση της εφημερίδας Reveille της 23ης Φεβρουαρίου 1966.

Το μοναδικό στοιχείο για τον συγγραφέα του σημειώματος βρίσκεται στην πίσω πλευρά, όπου φέρει την υπογραφή «E.A. Blampied». Πιστεύεται ότι αποτελεί αναφορά στον γνωστό καλλιτέχνη από το Τζέρσεϊ, Edmund Blampied, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 1966, λίγους μήνες μετά τη συγγραφή του σημειώματος.

Το σημείο στο κάστρο όπου βρέθηκε το μπουκάλι με το σημείωμα.
Το σημείο στο κάστρο όπου βρέθηκε το μπουκάλι με το σημείωμα.

«Ωστόσο, δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το σημείωμα του Blampied! Αν μπορείτε να μας βοηθήσετε να φτάσουμε στην άκρη του μυστηρίου, παρακαλώ στείλτε μας ένα μήνυμα στο DM», αναφέρεται στην ανάρτηση στο Instagram.

Το Jersey Heritage είναι ένα τοπικό ταμείο που επιβλέπει ιστορικά μνημεία, όπως το κάστρο Mont Orgueil, ένα μεσαιωνικό φρούριο στην ακτογραμμή, και το La Hougue Bie, ένα από τα παλαιότερα κτίρια στον κόσμο που χρονολογείται από το 3500 π.Χ..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ