Οι γυναίκες που νιώθουν ότι δεν τις εκτιμούν στη σχέση τους, εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

Σε μία σχέση, το αίσθημα ότι ο σύντροφός μας δεν μας εκτιμά, εκτός από συναισθηματικό πόνο, μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες χαρακτηριστικές συμπεριφορές. Χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια ώστε μία γυναίκα να διαπιστώσει αν επιδεικνύει αυτές τις 7 ανεπαίσθητες, αλλά χαρακτηριστικές συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι νιώθει πως είναι δεδομένη για τον σύντροφό της.

8 σημάδια που μαρτυρούν ότι είστε πιο ευτυχισμένοι μόνοι παρά σε σχέση

Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι μία γυναίκα νιώθει ότι δεν την εκτιμούν, εκφράζονται ως εξής

  • Προσπαθεί υπερβολικά μόνο και μόνο για να την προσέξει
  • Αναμασούν τα ίδια θέματα
  • Επιζητούν διαρκώς επιβεβαίωση
  • Επιδεικνύουν παθητικό-επιθετική συμπεριφορά
  • Παραπονιούνται στους άλλους για τον σύντροφό τους
  • Αναζητούν την επιβεβαίωση από αλλού
  • Εγκαταλείπουν σταδιακά τη σχέση

Προσπαθεί υπερβολικά μόνο και μόνο για να την προσέξει

Σας έχει τύχει ποτέ, να νιώσετε ότι εσείς κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να ευχαριστήσετε τον σύντροφό σας, για να εισπράξετε μία χλιαρή αντίδραση, αντί για ανοιχτή και ενθουσιώδη εκτίμηση; Να νιώθετε την απογοήτευση στο σώμα σας, να βαραίνει το στήθος σας, να σας ρουφά όλη την ενέργεια και, ξαφνικά, να βουρκώνετε;

Παρ’ όλα’ αυτά, συνεχίζετε να προσπαθείτε. Λέτε στον εαυτό σας ότι, αν καταφέρετε το x ή το ψ, o σύντροφός σας θα δει επιτέλους πόσο αξίζετε, θ’ αρχίσει επιτέλους να σας εκτιμά. Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν καλά αυτό το συναίσθημα. Όπως επίσης γνωρίζουν ότι αυτό είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας πριν την προσκόλληση επάνω του, όπου πασχίζετε να τον πείσετε για την αξία σας και κουβαλώντας μόνη σας όλο το βάρος της σχέσης σας.

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας νιώθει εγκλωβισμένος στη σχέση σας

Αναλαμβάνετε ευχαρίστως όλο το βάρος, επειδή είναι προτιμότερο να ζείτε με την ψευδαίσθηση ότι έχετε τον έλεγχο παρά να παραδεχτείτε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τον αδιάφορο τρόπο με τον οποίον σας βλέπει ο σύντροφός σας.

Αναμασούν τα ίδια θέματα

«Δεν είμαστε πια όπως πρώτα», «δεν ενδιαφέρεσαι για εμένα», «είχες υποσχεθεί ότι θα πηγαίναμε εκδρομή, αλλά το ξέχασες». Πόσες γυναίκες έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επαναλάβουν όσα τους απασχολούν για να εισπράξουν μόνο την αδιαφορία του συντρόφου τους. Εκείνοι, ίσως να δικαιολογούνται, λέγοντας ότι έχουν πολλή δουλειά ή  πολλές ευθύνες. Θα ήθελαν, κατά τ’ άλλα, να προσπαθήσουν περισσότερο-αλλά δεν μπορούν. Όσο ο καιρός περνάει, η γυναίκα εγκλωβίζεται σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.

9 σημάδια ότι ο έρωτάς σας δεν έχει ανταπόκριση

Σε μία υγιή σχέση, οι σύντροφοι ξέρουν ότι οι ανάγκες τους, δεν είναι ούτε υπερβολικές, ούτε παράλογες. Αρκεί να τις εκφράσουν στον κατάλληλο άνθρωπο. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να αναμασά τα ίδια και τα ίδια, σκεφτείτε μήπως τελικά, δεν είναι δικό σας το πρόβλημα, αλλά ένα μοτίβο μη υγιούς συμπεριφοράς του συντρόφου σας.

Επιζητούν διαρκώς επιβεβαίωση

«Με αγαπάς;» «Σού αρέσω;» Οι συντροφικές σχέσεις είναι εξαιρετικά περίπλοκες. Απαιτείται υψηλός βαθμός συναισθηματικής νοημοσύνης και ενσυναίσθησης αφού, σε μία συντροφική σχέση ξυπνάνε όλα τα παιδικά σύνδρομα προσκόλλησης που κουβαλάμε και μαζί με αυτά, τραύματα απ’ το παρελθόν.

Αν είσαι με έναν συναισθηματικά μη διαθέσιμο σύντροφο η σχέση είναι ήδη μία πρόκληση, πόσω μάλλον όταν ο σύντροφος έχει αποφευκτικό στιλ προσκόλλησης ή είναι αδιάφορος…

Αυτή η αδιαφορία μπορεί να οδηγεί τη σύντροφο να ζητά διαρκώς επιβεβαίωση. Μπορεί η γυναίκα να διψά για κομπλιμέντα, να θέλει να είναι διαρκώς κοντά του ή η παραμικρή εναλλαγή στη διάθεσή του να την αναστατώνει.  Όσο και αν ξέρετε ότι η συμπεριφορά σας είναι φορτική, όταν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας, σας παραμελεί, είναι αδύνατον να μη ζητάτε διαρκώς την επιβεβαίωση.

Αν έχετε αγχωτικό στιλ προσκόλλησης, η κατάσταση εύκολα μπορεί να ξεφύγει απ’ τον έλεγχο. Βέβαια, αυτή η ανησυχία μπορεί να αποδίδεται και στον σύντροφο, αν εκείνος δεν εκπληρώνει τις συναισθηματικές ανάγκες της γυναίκας, αν δεν της μιλά όπως πρέπει, αν αδιαφορεί για εκείνη. Τότε, ασυνείδητα η γυναίκα προσπαθεί να εκμαιεύσει την αγάπη χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και ενοχλητικές ερωτήσεις. Δυστυχώς όμως, όλοι καταλαβαίνουν το προσποιητό ενδιαφέρον. Η καρδιά ξέρει πότε η αγάπη είναι αληθινή.

Επιδεικνύουν παθητικό-επιθετική συμπεριφορά

Η παθητικό-επιθετική συμπεριφορά σημαίνει ότι η ζήλεια και ο θυμός έχουν ριζώσει και πλέον, μαρτυρά την αρχή του τέλους. Όταν η γυναίκα έχει εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές και δεν έχει δει αποτέλεσμα, τότε αρχίζει και γίνεται πικρόχολη. Ώστε ο σύντροφός σας δεν μπορεί να δει πόσο μοναδική είστε; Δεν μπορεί να εκτιμήσει αυτό που έχει; Τότε μπορεί να σας εκτιμήσει άμα χάσει αυτό έχει. Και έτσι σταματάτε να καθαρίζετε το σπίτι, μήπως και καταλάβει πόσο πολύτιμη είστε.

Μπορεί, με την εκδικητική σιωπή να τον κάνετε να νιώσει την απουσία της ζεστασιάς και της στοργής σας. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η παθητικό-επιθετική συμπεριφορά σπάνια λύνει τα προβλήματα-το αντίθετο, τα περιπλέκει. Αν εκφράσετε τον θυμό σας και του πείτε τι σας ενοχλεί, τότε ο άντρας μπορεί να θορυβηθεί και να καταλάβει ότι κάνει σοβαρό συμβαίνει. Αν δεν προσέξετε, η παθητικό-επιθετική στάση μπορεί να γυρίσει εναντίον σας.

Παραπονιούνται στους άλλους για τον σύντροφό τους

Τι πιο λογικό από το να κουβεντιάζουμε τα προβλήματα της σχέσης μας τους στενούς μας φίλους. Η κουβέντα με ανθρώπους της εμπιστοσύνης μας, μπορεί να βοηθήσει , δίνοντάς μας μία άλλη οπτική. Αυτό ισχύει εφόσον μιλάμε για τον σύντροφό μας με σεβασμό, χωρίς να τον υποτιμούμε ή να τον εκθέτουμε. Όταν όμως η χροιά του σεβασμού προς τον σύντροφο χάνεται στις φιλικές μας κουβέντες, τότε η οργή και η ζήλια έχουν φωλιάσει μέσα μας. Πλέον μιλάτε για τον σύντροφό μας χωρίς κανέναν σεβασμό. Παραπονιέστε και μιλάτε για εκείνον υποτιμητικά, φτάνετε στο σημείο να μοιράζεστε τις πιο προσωπικές λεπτομέρειες της σχέσης. Αυτό συμβαίνει επειδή η αδιαφορία του και η απουσία εκτίμησης σας εξοργίζουν και έχετε χάσει τον σεβασμό σας. Από τη στιγμή που ο σεβασμός εγκαταλείψει τη σχέση,  αρχίζει και η διάλυσή της.

Αναζητούν την επιβεβαίωση από αλλού

Η γυναίκα που νιώθει ότι ο σύντροφός της δεν την εκτιμά, αρχίζει ν’ αναζητά  την επιβεβαίωση από αλλού. Στην προσπάθειά της ν’ αποδράσει από την απογοήτευση που νιώθει, πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά, βγαίνει συνέχεια με φίλους, αποκτά  ακαδημαϊκά ενδιαφέρονται. Αφού δεν νιώθουν την αγάπη και την εκτίμηση του σημαντικότερου ανθρώπου της ζωής τους,  στρέφονται αναζητώντας την αλλού: στα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, στην εργασία, στις φιλίες. Η αλήθεια όμως θα σε βρει, όσο και αν προσπαθήσεις να ξεφύγεις.

Εγκαταλείπουν σταδιακά τη σχέση

Ως γνωστό, οι γυναίκες αργούν να φύγουν από μία σχέση. Δεν χωρίζουν αν πρώτα δεν εξαντλήσουν όλες τις ευκαιρίες, ρισκάροντας ακόμη και την ψυχική τους υγεία, πριν αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα να τελειώσουν μία σχέση. Η τελική απόφαση θα έρθει μετά από αμέτρητες προσπάθειες  να βελτιώσουν τα πράγματα, μετά από πολλές νύχτες με κλάματα και ατελείωτες ώρες ανάλυσης με φίλους.

Αν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας δεν σας εκτιμά, το πρώτο που οφείλετε να κάνετε είναι, να κουβεντιάσετε μαζί του και, στη συνέχεια να δείτε αν υπάρχει διάθεση για αλλαγή. Αν όχι, να θυμάστε ότι αξίζετε να είστε με κάποιον που σας εκτιμά και σας το εκφράζει.

Tip: Η διάλυση μίας σχέσης είναι πάντα το χειρότερο σενάριο και, πολλές γυναίκες θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα προκειμένου να το αποτρέψουν. Ωστόσο σε κάθε σχέση υπάρχει ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Το χρόνιο συναίσθημα ότι δεν μας εκτιμούν βλάπτει τον συναισθηματικό μας κόσμο, τη σχέση μας με τον σύντροφο και τη σχέση με τον εαυτό μας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ