Ο πατέρας του έχει άνοια και άθελά του αποκάλυψε ένα σκοτεινό μυστικό – «Δεν ξέρω τι να κάνω»

Ένας γιος δίχασε τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου Reddit, όταν εξομολογήθηκε ότι, ο πατέρας του, ο οποίος διαγνώστηκε με άνοια, αποκάλυψε εν αγνοία του, ένα σκοτεινό μυστικό

Εξοργίστηκε με τον άνδρα της που δεν έβαλε την κόρη τους στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου -«Έχασα την ψυχραιμία μου και άρχισα  να τον απειλώ ότι θα τον χωρίσω»

Μία διάγνωση έχει διαλύσει μία οικογένεια-όμως όχι για τον λόγο που φαντάζεστε. Ο πατέρας του 29χρονου άνδρα της ιστορίας, ο οποίος είχε υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις καρδιάς και υπέστη εγκεφαλικό,  διαγνώστηκε με την νευροεκφυλιστική πάθηση, η οποία άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία, σκορπώντας θλίψη σε όλους και διαταράσσοντας την οικογενειακή τους ζωή.

Έγραψε ο γιος στο Reddit: «Ένα απόγευμα παρατήρησα ότι έσβηνε κάποια μηνύματά του, κάτι που μου κίνησε υποψίες επειδή, εκτός οικογένειας, δεν έχει πολλούς φίλους».

Ο σύζυγός της άφησε τα σκυλιά δεμένα στη βεράντα όσο εκείνη έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι – «Έφυγα από το σπίτι και σκέφτομαι να χωρίσω»

“Έπεσα από τα σύννεφα – Δεν ξέρω τι να κάνω”

«Ελέγχοντας τα πρόσφατα διαγραμμένα μηνύματά του, ανακάλυψα μια μακρά σειρά μηνυμάτων του τελευταίου μήνα με κάποιον προαγωγό γυναικών, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών διαφορετικών κοριτσιών και τοποθεσιών συνάντησης. Επίσης, μπήκα στον λογαριασμό του και βρήκα μόνο 66.000 δολάρια να έχουν απομείνει, με πολλές αναλήψεις των 3.000 δολαρίων από το περασμένο καλοκαίρι – πριν από τα χειρουργεία και την πρόσφατη διάγνωση, και άρα πριν αρχίσουν τα ιατρικά έξοδα».

Εντελώς συγκλονισμένος από αυτή την αποκάλυψη, ο άνδρας πρόσθεσε ότι ο πατέρας του «ήταν καλός πατέρας», αλλά δεν ήταν πάντα καλός σύζυγος ή μέλος της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια. «Η μητέρα μου ήταν πάντα ο στυλοβάτης της οικογένειας οικονομικά, ενώ ο πατέρας μου ξόδευε τα χρήματα σαν να ήταν δικά του αποκλειστικά και «δεν της έδινε ποτέ την άνεση να περιποιηθεί τον εαυτό της».

Πήγε να πληρώσει στο σούπερ μάρκετ και η πιστωτική της κάρτα δεν έγινε δεκτή – «Ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου ξόδεψε κρυφά 40.000 ευρώ, θέλω διαζύγιο»

Μάλιστα, ο άνδρας είχε δει τους γονείς του να τσακώνονται μεταξύ τους για το ίδιο ζήτημα στο παρελθόν. Συνέχισε: «Τους προειδοποίησα να τα βρουν μεταξύ τους αλλιώς θα αντιμετωπίσουν συνέπειες από εμένα, μια στάση που μου προκαλούσε τύψεις για πολύ καιρό, καθώς αύξησε μόνο την αγανάκτηση της μητέρας μου».

Λαμβάνοντας υπόψιν τη πρόσφατη διάγνωση για την υγεία του, αισθάνεται ράκος και λέει ότι είναι σε δίλημμα σχετικά με τις υπόλοιπες γνωστικές του ικανότητες του πατέρα του.

Σκέφτεται αν θα μιλήσει στην μητέρα του

«Τώρα σκέφτομαι να του μιλήσω κατ’ ιδίαν για όσα έχω ανακαλύψει και να προσπαθήσω να ενημερώσω την μητέρα μου, αφήνοντας την όποια απόφαση στα χέρια της. Αυτή τη στιγμή έχω ανάγκη από οποιαδήποτε καθοδήγηση, σχόλιο, ερώτηση ή συμβουλή, μπορέσει να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω την κατάσταση αυτή».

Μετά την έκκλησή του για βοήθεια, η δημοσίευση στο Reddit συγκέντρωσε αμέτρητα σχόλια. Ωστόσο, πολλοί εξοργίστηκαν περισσότερο με την απειλή του γιου για “συνέπειες” παρά με τις πράξεις του πατέρα.

Οι χρήστες του Reddit “μίλησαν”

Κάποιος έγραψε: «Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι γονείς σου στην πραγματικότητα σε άκουγαν, ένα παιδί στα 20 του, όταν τους απειλούσες με συνέπειες αν δεν έκαναν τη σχέση να λειτουργήσει. Με ποιες συνέπειες τους απείλησες, για να κάνεις δύο ενήλικες να μείνουν μαζί όταν ίσως δεν το ήθελαν;»

Ένας άλλος απάντησε σε αυτό, γράφοντας: «Τι υπέροχος γιος, πολύ υπεύθυνος. Ωχ, βαρετό, να αποκηρύξεις τους δυστυχισμένους γονείς σου… Ο μπαμπάς κοιμάται με πόρνες. Η μαμά είναι δυστυχισμένη. Άφησέ τους να χωρίσουν»

Εν μέσω αυτών των σχολίων, ο άνδρας προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διευκρινίζοντας: «Όταν επέστρεφα σπίτι από το κολέγιο να τους επισκεφτώ, φώναζαν και καβγάδιζαν όπως πάντα, και εγώ ξεσπάθωσα. Φώναξα και στους δύο, τους είπα να τα μαζευτούν ή θα με χάσουν κι εμένα».

«Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα αλλά όχι απαραίτητα καλύτερα μετά από αυτό. Η μητέρα μου ανέφερε αυτό το σενάριο πρόσφατα (τον τελευταίο χρόνο) όταν τη ρώτησα γιατί δεν είχε χωρίσει ποτέ τον πατέρα μου». Αλλά οι διευκρινίσεις του δεν εντυπωσίασαν του χρήστες του Reddit.

Ένα άτομο έγραψε: «Ενεργοποίησες την κακή συμπεριφορά του πατέρα σου με το τελεσίγραφό σου. Του επέτρεψες να συνεχίσει τη δυσλειτουργία του και καταδίκασες τη μητέρα σου στη δυστυχία, στο πλαίσιο της οποίας έπρεπε να κουβαλήσει αυτό το βάρος».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι φαινόσουν αρκετά αξιοπρεπής μέχρι την τελευταία ανάρτησή σου. Κατά κάποιο τρόπο, είσαι εξίσου κακός όσο ο πατέρας σου»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ