Ο ακτιβιστής κατά της γήρανσης Bryan Johnson πυροδοτεί διαμάχη με τη φωτογραφία του – «Το iPhone δεν με αναγνωρίζει»

Ο μεγιστάνας και ακτιβιστής κατά της γήρανσης Bryan Johnson έχει πυροδοτήσει ακόμη περισσότερη διαμάχη αφού μοιράστηκε μια εικόνα του προσώπου του. Αστειευόμενος ότι ακόμη και το iPhone του είχε μπερδευτεί σχετικά με το ποιος ήταν, ο κ. Johnson μοιράστηκε μια σειρά από φωτογραφίες του που τραβήχτηκαν τα τελευταία χρόνια.

Bryan Johnson: Οι αντιγηραντικές συνταγές του μεγιστάνα που θέλει να νικήσει τον χρόνο – Τι περιλαμβάνει το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα

Αλλά –όπως συμβαίνει με πολλές από τις δηλώσεις του Johnson– η φαινομενικά απλή ανάρτηση εξαπέλυσε έναν χείμαρρο απαντήσεων. «Τι γεννά ισχυρότερες απόψεις: το πρόσωπό μου ή η άμβλωση;» έγραψε σε επόμενο tweet.

 

Πολλές από τις απαντήσεις υποδηλώνουν ότι ο εκατομμυριούχος φαινόταν «καλύτερος» στην προηγούμενη έκδοση… του εαυτού του πριν ξεκινήσει η αποστολή του να ζήσει για πάντα και να διατηρήσει την νεότητά του. «Προσπαθεί να σταματήσει τη γήρανση…. Γερνάει πιο γρήγορα», έγραψε ένας χρήστης.

Πολλά από τα σχόλια υποδηλώνουν ότι ο Bryan Johnson φαινόταν πλέον μεγαλύτερος από τα 45 του χρόνια ή ότι φαινόταν πιο φιλικός το 2018. Φάνηκε να ενθαρρύνει αυτές τις επικρίσεις με μια δημοσκόπηση που καλούσε τους ανθρώπους να ψηφίσουν ποια από τις φωτογραφίες του ήταν καλύτερη.

Ο Τζόνσον αναγνώρισε ότι η εμφάνισή του είχε αλλάξει από την πρώτη φωτογραφία – με ημερομηνία 2018, δηλαδή πριν ξεκινήσει τη θεραπεία του – στην πιο πρόσφατη φωτογραφία του 2024. Σχεδόν 39.000 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής στην ψηφοφορία. Η πλειονότητα, το 51,3%, είπε ότι ο Τζόνσον “έγινε κορύφωση” το 2018, το 9,4% ψήφισε για το 2023, ενώ το 39,2% είπε ότι ο Τζόνσον δείχνει τον καλύτερο εαυτό του το 2024.

Ο Johnson έγινε τα τελευταία χρόνια διάσημος ως ίσως ο πιο γνωστός εκπρόσωπος του κινήματος για την αντιγήρανση και την αποφυγή του θανάτου που έχει γίνει ο στόχος ορισμένων στην Silicon Valley. Οι αναφορές δείχνουν ότι ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στην προσπάθεια να αναστρέψει τη διαδικασία γήρανσης. Αυτό περιλαμβάνει ένα αυστηρό καθεστώς σωματικής δραστηριότητας, διατροφής και άλλα πολλά, τα οποία ανατίθενται σε μια ομάδα ειδικών και προγράμματα υπολογιστών.

Καθώς έχει μιλήσει δημόσια για αυτή τη διαδικασία, έχει φλερτάρει με διαμάχες και συχνά διαπληκτίζεται με τους επικριτές του στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. Οι κριτικοί επιτίθενται τακτικά στα σχέδιά του με συχνά βίαιη γλώσσα – αλλά έχει πει ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για αυτές τις επικρίσεις.

«Το τρολ μέσα στο κεφάλι μου είναι πολύ πιο μοχθηρό από τα τρολ που με βάζουν στόχο στο Διαδίκτυο», είπε στον Guardian πέρυσι. «Όταν ήμουν σε κατάθλιψη και ο εγκέφαλός μου μου έλεγε συνεχώς: «Η ζωή είναι απελπιστική», βασικά έπρεπε να το κάνω. Είπα«Δεν με νοιάζει τι θα πεις. Και τελικά, έχασε τη δύναμή του. Και το έχω δει να συμβαίνει καθώς οι άνθρωποι με τρολάρουν και παίζω μαζί τους. Όπως, ειλικρινά, δεν είναι καν ενδιαφέρον πια».

Η ρουτίνα του Johnson με χάπια, μαγνητικές και… κολονοσκοπήσεις

Από το 2021, ο Τζόνσον, ο οποίος είναι 46 ετών, βρίσκεται σε μια αυστηρή εκστρατεία για να αντιστρέψει τη βιολογική του ηλικία. Η ρουτίνα του περιλαμβάνει τη λήψη δεκάδων συμπληρωμάτων καθημερινά, τρεις εβδομαδιαίες ασκήσεις υψηλής έντασης και μηνιαίες κολονοσκοπήσεις και μαγνητικές τομογραφίες. Οι γιατροί του Τζόνσον ισχυρίζονται ότι η δουλειά του τον βοήθησε να πετύχει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και την ικανότητα των πνευμόνων ενός 18χρονου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ