Μετά το ατύχημα που είχε δεν μπορεί να κάνει σεξ και η σύζυγός του δεν αντέχει άλλο – «Θέλει να έχουμε έναν ανοιχτό γάμο»

Ο αριθμός των γάμων όπου επιτρέπεται η ερωτική συνεύρεση με τρίτα άτομα ολοένα και αυξάνεται, και σήμερα πλέον οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές όταν προκύπτει ένα πρόβλημα στη συζυγική σχέση. Ωστόσο, η χαλαρή δομή του γάμου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα, αν δεν συμφωνούν απόλυτα και οι δύο, όπως φάνηκε από μία πρόσφατη ιστορία που διαβάσαμε στο Reddit.

Ανακάλυψε την απιστία του συζύγου της μέσω εφαρμογής για τρέξιμο – «Έγινα ντετέκτιβ»

Ολοένα και περισσότερες οι πολυγαμικές σχέσεις

Μία γυναίκα εξήγησε ότι, ύστερα από ατύχημα του άνδρα της που του έχει στερήσει τη δυνατότητα για σεξουαλική επαφή, εκείνη θέλει να «ανοίξει» τον γάμο προς τρίτους.

Μπορεί οι Αμερικανοί να δέχονται ολοένα και περισσότερο την ιδέα των πολυσυντροφικών γάμων, αλλά φαίνεται ότι, στην πράξη είναι προβληματικοί.

Ένας άνδρας εξομολογείται: «H απιστία με κάνει να θέλω την γυναίκα μου περισσότερο»

Χωρίς να υπάρχουν σαφή δεδομένα, ορισμένοι θεωρούν ότι οι πολυσυντροφικοί γάμοι είναι πιθανότερο να καταλήξουν σε διαζύγιο, σε σχέση με τους μονογαμικούς, ειδικά όταν η συνεύρεση με συντρόφους εκτός του συζύγου, δεν είναι αμοιβαία υπόθεση.

Για λόγους που είναι προφανείς, πρέπει και οι δύο σύζυγοι να συμφωνούν με την ιδέα της πολυσυντροφικότητας. Αυτό είναι το ηθικό μέρος, της «ηθικής πολυγαμίας» που συχνά περιγράφει την κατάσταση γνωστή και ως polyamory. Χωρίς την ηθική συναίνεση, ο πολυγαμικός γάμος είναι απλά μία κοινή απιστία, ή τουλάχιστον έτσι ερμηνεύεται από τον άλλο σύντροφο.

H απροσδόκητη αντίδραση ενός άνδρα όταν έμαθε την απιστία της συζύγου του – «Μου είπε να συνεχίσω»

Σ’ αυτή την ασυμφωνία φαίνεται να έχει μπλεχτεί ένα ζευγάρι. Σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Reddit, ένας 33χρονος άνδρας, αφηγήθηκε ότι πριν οκτώ μήνες είχε ένα σοβαρό ατύχημα, για την ανάρρωση απ’ το οποίο πρέπει να απέχει εντελώς για αρκετό διάστημα, απ’ τη σεξουαλική επαφή.

Ο  άνδρας αναφέρει ότι «δεν απέχουν από κάθε ερωτική επαφή. Εξακολουθεί να διεγείρει τη γυναίκα, να προσπαθεί να την προσελκύσει αλλά οτιδήποτε πέρα απ’ τα προκαταρκτικά, είναι απαγορευτικό προς το παρόν», είπε. «Εξακολουθώ να πονάω πολύ και δεν μπορώ να έρθω καθόλου σε σεξουαλική επαφή».

Η γυναίκα του, του είπε ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει άλλη υπομονή, όμως ο σύζυγος φοβάται για το πού θα οδηγηθεί ο γάμος τους αν γίνει πολυγαμικός.

«Εχθές, η γυναίκα μου, μού είπε ότι δεν αντέχει άλλο», έγραψε. «Λέει πως καταλαβαίνει ότι δεν φταίω εγώ αλλά ότι δεν αντέχει τόσο καιρό χωρίς ερωτική επαφή». Στη συνέχεια, τον ρώτησε αν θα ήταν πρόθυμος «να ανοίξουν προσωρινά τον γάμο τους» μέχρι να είναι σε κατάσταση να συνευρεθούν ξανά. Ο άντρας της είπε ότι θα το σκεφτεί. «Την καταλαβαίνω», έγραψε. Όμως έχουν συμφωνήσει να είναι πιστοί ο ένας στον άλλον και, με κάθε ειλικρίνεια, δεν συμφωνεί με την ιδέα.

«Δεν θέλω να βάλω άλλα άτομα στον γάμο μου, νομίζω ότι δεν θα ήταν απλώς μία προσωρινή λύση», εξήγησε, και «για εμένα δεν θα υπήρχε σημείο επιστροφής».

«Προσπαθώ ν’ αναρρώσω όσο γίνεται πιο γρήγορα», εξομολογήθηκε ο άντρας, προτού αναρωτηθεί αν, άραγε υπάρχει τρόπος να σώσει τον γάμο του χωρίς να μπουν σ’ αυτόν τρίτα άτομα.

Τι λένε οι ψυχολόγοι για την πολυσυντροφικότητα

Οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι οι πολυγαμικοί γάμοι είναι μόνο για τις περιπτώσεις όπου  υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ συζύγων

Η θέση της γυναίκας είναι απόλυτα κατανοητή-όλοι έχουν ανάγκες. Είναι λογικό, αφού η ανάγκη για σεξουαλική επαφή είναι στην ανθρώπινη φύση. Είναι όμως σαφές απ’ τους ειδικούς ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία: αν δεν το θέλουν με ενθουσιασμό και οι δύο σύντροφοι, η κατάσταση θα οδηγήσει σε πόνο ή ακόμη σε κάτι χειρότερο.

“Τα ήθη θα χαλαρώνουν ολοένα και περισσότερο”

Η διάσημη ψυχολόγος  Esther Perel έχει πει ότι, οι ανοιχτές σχέσεις, η πολυγαμία και η κάθε μορφής παραλλαγή της στις σχέσεις, θα γίνονται όλο και πιο συχνές και τα ήθη ολοένα θα χαλαρώνουν. Ωστόσο, θεωρεί ότι η θέληση των συντρόφων να έχουν μία πολυγαμική σχέση είναι το σημείο-κλειδί που θα καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία της σχέσης. Η πολυγαμική σχέση, τονίζει η Perel, πρέπει να είναι απόφαση που λαμβάνεται «με ελπίδα και δέσμευση», όχι με «απογοήτευση».

Είναι φανερό ότι η απογοήτευση είναι φανερή στην περίπτωση του συγκεκριμένου ζευγαριού. Δεδομένων των συνθηκών-το γεγονός ότι ο άνδρας είχε ένα φρικτό ατύχημα και περνά μία δύσκολη ανάρρωση που του στερεί τη δυνατότητα της ερωτικής επαφής, είναι πολύ πιθανόν, η απογοήτευσή στο μέλλον να μετατραπεί σε οργή.

Μετά από όσα έχει περάσει, ο άνδρας αγχώνεται για την ανάρρωσή του ώστε να πρέπει να ικανοποιήσει τη γυναίκα του προκειμένου αυτή να  μην υπερβεί τα όρια της σχέσης τους; Κάτι τέτοιο  μοιάζει πολύ πιο άδικο σε σχέση με τη σεξουαλική αποχή την οποία πρέπει η γυναίκα να υπομείνει για κάποιο διάστημα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ