Μαθηματικό παζλ: Μόνο το 1% μπορεί να βρει τις τιμές των αντικειμένων και να το λύσει

Υπάρχουν πολλά μαθηματικά παζλ που σας προκαλούν να τα λύσετε αλλά το συγκεκριμένο είναι τόσο δύσκολο που μόνο το 1%  μπορεί βρει τη σωστή απάντηση. Οι μαθηματικοί γρίφοι σάς αναγκάζουν να σκεφτείτε αντισυμβατικά και το να προκαλείτε το μυαλό σας να ανταπεξέλθει και να βρει τη λύση ενός δύσκολου γρίφου είναι πάντα μία καλή ιδέα. Ακόμα κι αν ταλαιπωρηθείτε λίγο μέχρι να βρείτε τη σωστή απάντηση, στο τέλος τα οφέλη του να «αναμετρηθείτε» με ένα μαθηματικό πρόβλημα είναι πολύ περισσότερα.

Ο μαθηματικός γρίφος που θα δείτε στην εικόνα παρακάτω απαιτεί όχι μόνο τη συγκέντρωσή σας αλλά και να αξιοποιήσετε ίσως κάποιες γνώσεις που αποκτήσατε το σχολείο. Ο JagranJosh ανέβασε διαδικτυακά αυτό το «τεστ εγκεφάλου», υποστηρίζοντας ότι μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να το λύσει.

Η εικόνα περιλαμβάνει τέσσερις σειρές με μαθηματικές πράξεις. Ωστόσο, η κάθε πράξη δεν αποτελείται από αριθμούς αλλά από αντικείμενα. Λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα της κάθε πράξης, πρέπει να βρείτε ποιον αριθμό αντιπροσωπεύει το κάθε αντικείμενο.

Στην πρώτη σειρά, θα δείτε τρία καλαμπόκια, τα οποία προστίθενται μεταξύ τους και δίνουν σαν αποτέλεσμα τον αριθμό 75. Η δεύτερη σειρά αποτελείται από ένα καλαμπόκι και δύο κουβάδες ποπ κορν τα οποία ισοδυναμούν με τον αριθμό 65. Στην τρίτη σειρά φαίνεται ένα ρολόι, ένας κουβάς για ποπ κορν και ένα καλαμπόκι τα οποία συνολικά δίνουν τον αριθμό 47. Στην τέταρτη και τελευταία σειρά καλείστε να βρείτε το αποτέλεσμα που θα προκύψει αν προσθέσουμε  τρία καλαμπόκια με έναν κουβά ποπ κορν τον οποίο έχουμε πολλαπλασιάσει με ένα ρολόι.

Εσείς πιστεύετε πως μπορείτε να το λύσετε;

Η λύση του μαθηματικού παζλ

Το συγκεκριμένο μαθηματικό πρόβλημα φαίνεται δύσκολο και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν απαιτητικό γρίφο. Ωστόσο, το να έρχεστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους παζλ βοηθά το μυαλό σας να μένει σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με έρευνες, η επίλυση μαθηματικών παζλ, προβλημάτων, γρίφων και οπτικών ψευδαισθήσεων όχι μόνο βελτιώνει την ικανότητα της μνήμης αλλά σας βοηθά στη συγκέντρωση, αυξάνει την παρατηρητικότητά σας και προπονεί το μυαλό σας ώστε να ανταπεξέρχεται γρηγορότερα και να αποδίδει καλύτερα όταν αντιμετωπίζετε μία δύσκολη κατάσταση και πρέπει να βρείτε άμεσα λύση.

Ας δούμε λοιπόν τη λύση αυτού του δύσκολου μαθηματικού γρίφου:

Στην πρώτη σειρά με τα τρία καλαμπόκια το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να βρούμε την αξία του ενός είναι να διαιρέσουμε το 75 με τον αριθμό των καλαμποκιών, δηλαδή με το τρία για να προκύψει ο αριθμός 25. Άρα το ένα καλαμπόκι ισοδυναμεί με τον αριθμό 25.

Στη δεύτερη σειρά, αν αντικαταστήσουμε το καλαμπόκι με το 25 προκύπτει η πράξη: 25 + 1 κουβάς ποπ κορν + 1 κουβάς ποπ κορν = 65. Αν ονομάσουμε ως Χ τον κουβά με το ποπ κορν τότε η πράξη φαίνεται έτσι: 25 + 2Χ = 65. Και λύνουμε ως εξής: 2Χ = 65-25, 2Χ=40, Χ=40/2, Χ= 20. Άρα ο ένας κουβάς ποπ κορν ισοδυναμεί με 20.

Στην  τρίτη σειρά αντικαθιστούμε το καλαμπόκι και τον κουβά ποπ κορν με τους αριθμούς με τους οποίους ισοδυναμούν και έτσι η πράξη φαίνεται έτσι: 1 ρολόι + 20 + 25 = 47. Αν ονομάσουμε το ρολόι με το γράμμα Υ τότε η πράξη θα φαίνεται έτσι: Υ +  20 + 25 = 47. Και λύνουμε ως εξής: Υ + 45 = 47, Υ = 47 – 45, Υ= 2. (Στο ρολόι η ώρα είναι 2 ακριβώς και άρα η κάθε ώρα ισοδυναμεί με τον αριθμό 1. Επομένως στην τελική πράξη πρέπει να παρατηρήσετε τι ώρα δείχνει το ρολόι).

Εφόσον έχουμε βρει τους αριθμούς με τους οποίους ισοδυναμούν τα στοιχεία μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε στην τελευταία πράξη με αυτούς και έτσι η πράξη να μοιάζει πλέον ως εξής: (3X25) + (2X20) Χ 5 (γιατί το ρολόι δείχνει 5 η ώρα) = 75 + 40 Χ 5 = 75 + 200 = 275.

Πηγή: FOXreport.gr

«Εάν κάνατε λάθη χρησιμοποιήστε τον κανόνα των 30 δευτερολέπτων», εξομολογείται αστροναύτης της NASA

Η τεχνολογία που θα δημιουργεί «εικονικό αντίγραφό» μας για να ζήσουμε για πάντα μπορεί να μην είναι μακριά, λένε επιστήμονες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ