Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την συνοικία; Είναι από τις πιο γνωστές

Πιστεύεις πως γνωρίζεις καλά την Αθήνα; Η αλήθεια είναι πως με το πέρασμα των αιώνων η πρωτεύουσα έχει γίνει αγνώριστη. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι των Αθηνών μπορεί να δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν πολλές περιοχές της πόλης αν δουν φωτογραφίες από μία άλλη εποχή.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Είναι από τις πιο γνωστές

Το αστικό τοπίο της πρωτεύουσας δεν είναι όπως ήταν κάποτε και ακόμα και οι πιο δημοφιλείς συνοικίες, οι πολυσύχναστοι δρόμοι ή και ορισμένα σημεία αναφοράς της πόλης έχουν αλλάξει ριζικά. Αυτό αποδεικνύεται και από την παρακάτω φωτογραφία στην οποία φαίνεται μία πολύ γνωστή συνοικία της πόλης. Εσύ μπορείς να αναγνωρίσεις ποια είναι;

Αναγνωρίζεις ποια συνοικία της Αθήνας φαίνεται στη φωτογραφία;

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την συνοικία; Σίγουρα έχεις περάσει από εκεί

Κοίταξε καλά την εικόνα! Σου θυμίζει κάτι;

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Είναι μία από τις πιο γνωστές

Αν δεις την απάντηση δεν θα πιστεύεις πόσο έχει αλλάξει με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στη φωτογραφία, η οποία ανήκει στο φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ και αποτελεί μέρος της συλλογής Πέτρου Πουλίδη, φαίνεται το Κολωνάκι και συγκεκριμένα μία γενική άποψη της οδού Μαρασλή, στο ύψος της οδού Σπεύσιππου, πριν την κατασκευή των βαθμίδων.

Το Κολωνάκι ονομάστηκε έτσι λόγω ενός παλιού μαρμάρινου στύλου ύψους 2 μέτρων και διαμέτρου 30 εκατοστών που βρέθηκε στην περιοχή και αναστηλώθηκε στην δεξιά σκάλα της Δεξαμενής.

Κατά την οθωμανική περίοδο, η περιοχή ήταν ακατοίκητη και ονομαζόταν Κατσικάδα και Κατσικάδικα, καθώς στις πλαγιές του Λυκαβηττού οι γαλατάδες έβοσκαν τις κατσίκες τους.

Μετά τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, λόγω της τοποθεσίας της στην καρδιά της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από τα τότε Βασιλικά Ανάκτορα – τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων- η συνοικία εξελίχθηκε και μέχρι σήμερα συνεχίζει να θεωρείται μία από τις πιο ακριβές και εμβληματικές συνοικίες του Δήμου Αθηναίων.

Στο Κολωνάκι στεγάζονται πολλές πρεσβείες, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, καθώς και τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ