Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με χτύπησαν στην Ασφάλεια, με πίεζαν να πω ότι μου έδωσε ο Μάνος την κεταμίνη»

Ότι υπέστη σωματική, λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση στην Ασφάλεια όταν συνελήφθη για την δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας ισχυρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατηγορούμενη, απολογούμενη σήμερα (10/01) για τέταρτη ημέρα υποστήριξε ότι την πίεζαν να ομολογήσει ένα έγκλημα που δεν έχει κάνει αλλά και να ενοχοποιήσει τον Μάνο Δασκαλάκη.

Της Άννας Κανδύλη

«Ο ένας μου έλεγε «για να ελαφρύνεις της θέση σου, ξέρουμε ότι ο πατέρας του Δασκαλάκη δουλεύει σε φαρμακαποθήκη. Θα πούμε ότι σου έδωσε την κεταμίνη και ήθελες να λυτρώσεις το παιδί σου. Ο κύριος αυτός επέμεινε «πες για το Δασκαλάκη» και του έλεγα «δεν ξέρω τι μου λέτε. Δεν ισχύουν αυτά που λέτε. Μου ζητάτε να κατηγορήσω άλλους ανθρώπους;» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «με χτύπησαν στο στομάχι, μου έλεγαν να ομολογήσω για να κλείσει η υπόθεση». Μάλιστα, άφησε αιχμές και κατά του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη όταν εκείνος είπε πως θα κινηθούν νομικά εναντίον της. «Δεν έχει σημασία που βγαίνει υπουργός για κατηγορούμενο σε υπόθεση και τρομοκρατεί να μη μιλήσω; Με είχαν καταδικάσει πριν γίνω ύποπτη…».

Κλαίγοντας, ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί την χτύπησαν και την πίεζαν να πει για το Μάνο Δασκαλάκη πως εκείνος της έδωσε την κεταμίνη. «Πες αυτό και θα πέσεις στα μαλακά. Δεν έχεις πια κανέναν, οι γονείς φεύγουν για Αργεντινή» μου έλεγαν οι αστυνομικοί. «Δεν έχω κάνει τίποτα τους έλεγα. Δεν ξέρω τι είναι η κεταμίνη δεν μπορώ να πω για κάποιο άνθρωπο…». Μου ζήτησαν να πέσω στα τέσσερα για να φάω μια τυρόπιτα που έριξαν στο πάτωμα. Μου έδειχναν εικόνες από το σπίτι της οικογένειας μου που ήταν 1.500 άτομα και ήθελαν να τους λιντσάρουν».

Η γνωριμία και ο γάμος με τον Μάνο Δασκαλάκη

Η κατηγορούμενη μετά από σχετική ερώτηση της προέδρου αναφέρθηκε στην παιδική της ηλικία και στη γνωριμία της το 2013 με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Δεν έχω μιλήσει για αυτό μέχρι τώρα γιατί μιλάμε για τον ουρανοξύστη στο τελευταίο όροφο βρίσκεται το παιδί μου και θα βρεθούμε στο τρίτο υπόγειο. Κάθε οικογένεια μπορεί να έχει τα προβλήματα της. Η δική μου επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη μπορώ να πω τώρα. Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι ότι δούλευε διαρκώς οπουδήποτε του έλεγαν πήγαινε».

Όπως είπε για τον γάμο της: «Ήταν κοινή απόφαση μας να κάνουνε οικογένεια. Εγώ το ήθελα παρά πολύ. Εκείνος με είχε συνεπάρει. Ήταν πολύ καλός κι έτσι ήρθε η εγκυμοσύνη της Τζωρτζίνας. Τ πρώτα χρόνια ήταν καλά μέχρι που το 2018 άρχισαν τα πρώτα προβλήματα. «Είχε εξωσυζυγική σχέση με κάποια από την Κοζάνη. Τον συγχώρησα για χάρη των παιδιών αλλά ήταν κάτι που μέσα μου με έκαιγε».

Αναφερόμενη στον χαρακτήρα του μίλησε για κάποιον που συνεχώς ζητούσε και είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.

«Ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!» είπε με στόμφο η κατηγορούμενη. Όταν το 2019 είχαν μια ομαλοποιηθεί οι σχέσεις τους αρρώστησε και πέθανε η κόρη τους Μαλένα. «Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ το θάνατο της Μαλένας. Ζήτησα βοήθεια αλλά εκείνος ήταν πολύ αρνητικός στο κομμάτι του ψυχολόγου. Έπειτα ήρθαν νέα προβλήματα γιατί δεν ήθελε να ζει σαν παντρεμένος. Ήξερα πως είχαμε διαφορά ηλικίας αλλά είχα την ελπίδα πως θα ωριμάσει όμως αυτό δεν έγινε ποτέ».

Σύμφωνα με τη κατηγορούμενη υπέμενε τα πάντα για χάρη των παιδιών της ενώ όπως είπε αργότερα έκανε κι εκείνη εξωσυζυγική σχέση που ο Δασκαλάκης δεν της το συγχώρεσε, ενώ όταν το παραδέχτηκε την είχε χαστουκίσει. Ισχυρίστηκε δε ότι ο Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι τους μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας ενώ εκείνη ήταν που του πρότεινε να χωρίσουν και ο ίδιος συμφώνησε μετά το θάνατο του τελευταίου παιδιού τους.

Πρόεδρος: Πως βιώσατε τις απώλειες των παιδιών σας;
Κατηγορούμενη: Είναι εύκολο να κρίνεις κάποιον αλλά αν δεν φορέσεις τα παπούτσια του δεν μπορείς να μιλήσεις. Η αρρώστια της Μαλένας ήταν ξαφνική και στην καθημερινότητα ήμουν ζωντανή νεκρή αλλά πίσω μου είχα ένα παιδί. Στην Ίριδα είχα ένιωθα θυμό. Έλεγα γιατί σε εμάς Θεέ μου!
Πρόεδρος: Πώς αντιδράσατε σε αυτό;
Κατηγορούμενη: Ήθελα λίγο χρόνο να ξεσπάσω. Πήγα για μια μέρα σε ένα ξενοδοχείο. Ο Μάνος παρερμήνευσε ένα μήνυμα μου πως πάω να αυτοκτονήσω.
Πρόεδρος: Πως βιώσατε το πένθος μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας;
Κατηγορούμενη: Μέχρι τώρα το βιώνω. Ήμουν χάλια ψυχολογικά αλλά μου έκανε καλό η δημοσιότητα απασχολούσε το μυαλό μου και με βοηθούσε.
Πρόεδρος: Δεν σας έπιαναν τα χάπια;
Κατηγορούμενη: Δεν είχα προλάβει πολλές μέρες.

Η Ρ. Πισπιρίγκου εξήγησε επίσης πως απευθύνθηκε σε χαρτορίχτρα στην οποία την πήγε μια φίλη της ψάχνοντας να βρει την αιτία που χάνει τα παιδιά της. «Μου πιπίλιζαν το μυαλό ακόμη και ότι έχουν κάνει μάγια στο σπίτι μου. Έψαχνα από κάπου να πιαστώ. Εκείνη την περίοδο θα πήγαινα από το καλύτερο επιστήμονα μέχρι την τελευταία χαρτορίχτρα».

Η απολογία θα συνεχιστεί αύριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ