Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την πλατεία; Σίγουρα έχεις περάσει από εκεί

Ξεφυλλίζοντας ένα άλμπουμ με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Αθήνας θα διαπιστώσεις πως στο πέρασμα των δεκαετιών η πόλη έχει αλλάξει ριζικά.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Μπορεί να μένεις εκεί

Το «πρόσωπο» της πρωτεύουσας έχει «μεταμορφωθεί» πολλές φορές και σήμερα σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει την Αθήνα του 50′ ή του 60′.

Ακόμα και οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι ίσως δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν την πόλη και τις περιοχές της αν δουν φωτογραφίες της με άρωμα άλλης εποχής.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την συνοικία; Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές

Μία τέτοια φωτογραφία είναι και η παρακάτω.

Αναγνωρίζεις την πλατεία που φαίνεται στην φωτογραφία; Σίγουρα έχεις περάσει από εκεί

– Πλατεία Μοναστηρακίου

– Πλατεία Συντάγματος

– Πλατεία Κάνιγγος

Κοίταξε ξανά την φωτογραφία. Σου θυμίζει κάτι;

Αν δεις την απάντηση δεν θα πιστεύεις πώς έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Η απάντηση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στην φωτογραφία, η αποτελεί μέρος του φωτογραφικού αρχείου της ΕΡΤ και της συλλογής «Πέτρου Πουλίδη» φαίνεται η πλατεία Κάνιγγος. Συγκεκριμένα, στο στιγμιότυπο που χρονολογείται το 1935, φαίνεται περίπτερο της πλατείας πίσω από το οποίο διακρίνεται λεωφορείο της γραμμής «Αθήναι – Αμαρούσιον – Κηφισιά».

Η Πλατεία Κάνιγγος είναι πλατεία στην 1η δημοτική ενότητα του δήμου Αθηναίων. Η ονομασία της προέρχεται από το εξελληνισμένο όνομα του Άγγλου πολιτικού και πρωθυπουργού Τζωρτζ Κάνινγκ, ο ανδριάντας του οποίου βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα. Αρχικά η πλατεία είχε κυκλικό σχήμα και θεωρούνταν εφάμιλλη της πλατείας Ομόνοιας. Γύρω απ’ την Πλατεία Κάνιγγος αναπτύχθηκε η ομώνυμη συνοικία της Αθήνας.

Διαχρονικά στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια λόγω της συγκέντρωσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικών ινστιτούτων και επαγγελματικών καταστημάτων στη ζώνη από την Ομόνοια και προς την οδό Πατησίων, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιταλικό Ινστιτούτο και άλλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ