Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Μπορεί να μένεις εκεί

Πόσο καλά γνωρίζεις την Αθήνα; Ακόμα κι αν μένεις χρόνια στην πρωτεύουσα, ακόμα κι αν έχεις σεργιανίσει στα στενάκια του κέντρο, ακόμα κι αν θεωρείς πως ξέρεις την πόλη σαν την παλάμη σου είσαι σίγουρος ότι θα μπορούσες να αναγνωρίσεις τις συνοικίες ακόμα κι αν έβλεπες φωοτγραφίες που τραβήχτηκαν πριν από 50 και πλέον χρόνια;

Το φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ περιλαμβάνει πλούσιο οπτικό υλικό που αποτυπώνει το παλιό αστικό τοπίο της Αθήνας και σε καμία περίπτωση οι εικόνες αυτές δεν μοιάζουν με την πόλη που ξέρουμε σήμερα. Μία από αυτές τις φωτογραφίες νείναι και η παρακάτω. Εσείς μπορείτε να καταλάβετε ποια γνωστή περιοχή των Αθηνών φαίνεται στη φωτογραφία; Μπορεί να μένετε εκεί.

Με το πέρασμα των ετών το «πρόσωπο» της πρωτεύουσας έχει γίνει αγνώριστο για αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και σε κατοίκους της πόλης που μπορεί να πρόλαβαν τις δόξες του παρελθόντος της να αναγνωρίσουν ακόμα και κάποια εμβληματικά σημεία της Αθήνας.

Εσύ αναγνωρίζεις ποια πολύ γνωστή περιοχή της Αθήνας απεικονίζεται στη φωτογραφία;

Κοιτάξτε ξανά τη φωτογραφία. Σας θυμίζει κάτι;

Αν δείτε την απάντηση, δεν θα το πιστεύετε πώς έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στη φωτογραφία βλέπετε άποψη της περιοχής του Ζωγράφου. Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς δήμους του κεντρικού τομέα της Αθήνας  με την έκτασή της να είναι 8. 517 στέμματα ενώ σύμφωνα με την απογραφή του 2021 οι κάτοικοί της είναι 69.874.

Ο δήμος συνορεύει βόρεια με τους δήμους Παπάγου-Χολαργού (Παπάγου) και Αθηναίων (Αμπελόκηποι), νότια με το δήμο Καισαριανής και Αθηναίων (Ιλίσια) και δυτικά πάλι με το δήμο Αθηναίων (Γουδή), ενώ ανατολικά βρίσκεται το βουνό Υμηττός.

Παλαιότερα. η περιοχή παλιά ήταν δασικό και καλλιεργήσιμο έδαφος με πλούσια βλάστηση, καλλιέργειες, δάσος και αλσύλλια και αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ού αιώνα, με την πολεοδόμηση της Αθήνας. Παρόλα αυτά, παραμένη μία περιοχή πλούσια σε πράσινο, το οποίο συγκεντρώνεται κυρίως στους πρόποδες του Υμηττού. Τα δάση της περιοχής, κυρίως με πεύκα, βρίσκονται στη νότια, νοτιοανατολική και ανατολική πλευρά του δήμου. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο δήμος έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αξία και έχει αναβαθμιστεί λόγω της ανοικοδόμησης σε αυτόν της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ